Geçtiğimiz Nisan ayında; yüzmede Milli Takım Seçme Yarışları’nda 100 metre kelebekte Ümit Can Güreş ve 200 metre sırtüstünde Berke Saka, Olimpiyat A barajını geçerek Tokyo 2020 için vize almışlardı. Mayıs ayında da Tokyo Olimpiyatları Dünya Elemelerinde kadınlar 76 kiloda finale yükselen milli güreşçi Yasemin Adar ile Tokyo 2020 Olimpiyat Oyunları Tekvando Avrupa Kıta Elemelerinde başarılı bir performans sergileyen milli sporcumuz Hakan Reçber, Tokyo 2020 Olimpiyat Oyunları’na katılma hakkı elde etmişlerdi.

Haziran ayı içerisinde katıldıkları organizasyonlarda elde ettikleri derecelerle Tokyo 2020 Olimpiyat Oyunları’na kota kazanan milli sporcularımız şöyle sıralanıyor:

*Avrupa Takımlar Şampiyonası 1. Lig’de kadınlar gülle atmadaki 18.50 metrelik derecesiyle Emel Dereli.

*İzmir’de düzenlenen Olimpik Deneme Yarışması’nda, çekiç atmadaki 74.03 metrelik derecesi ile Tuğçe Şahutoğlu.

*Yüzmede, Edirne’de düzenlenen Türkiye Turkcell Milli Takım Seçmesi’nde erkekler serbest stil 800 metrede elde ettiği 7.51.60’lık derecesiyle Olimpiyat A barajını geçen Yiğit Aslan.

*Uluslararası Judo Federasyonu tarafından açıklanan olimpik sıralama listesine göre; kadınlarda Kayra Sayit, erkeklerde Bilal Çiloğlu, Mihael Zgank, Mihraç Akkuş ve Vedat Albayrak.

2020 Tokyo Paralimpik Oyunları

Diğer taraftan, dünya sıralamasında ilk 6’da yer alan görme engelli milli sporcumuz Büşra Nur Tırıklı ile özel sporcularımızdan Esra Bayrak, Mihriban Korkmaz ve Fatma Damla Altın da para atletizmde 2020 Tokyo Paralimpik Oyunları’na kota alma başarısını gösterdiler. Böylece Türkiye ilk kez Para Atletizm Oyunlarına 3 özel sporcu ile katılıyor olacak.