15 Mayıs 2022 Pazar günü sona erecek olan organizasyonda mücadele eden milli sporcularımız, içerisinde bulunduğumuz haftada da tekvando ve güreş dallarında ülkemize madalya kazandırırken Kadın Hentbol Milli Takımımız çeyrek, Futbol Milli Takımımız yarı finale çıkma başarısını gösterdi.

Tekvandoda; 67 kiloda Didem Kirazcı, +67 kiloda Selver Şeker ve 57 kilo büyük bayanlarda Meram Belediyesporlu Selma Canlı gümüş madalya kazandılar. Erkeklerde de 80 kiloda Yasin Çimen ve +80 kiloda Batuhan Şimşek bronz, 58 kilo büyük erkeklerde yine Meram Belediyesporlu Muhammed Bilici ise gümüş madalyanın sahibi oldular.

Olimpiyatlarda ülkemizi temsil eden güreşçilerimizden Mehmet Ali Yiğit, 67 kilo grekoromen stilde altın madalyaya uzanan sporcumuz oldu. Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Muharrem Kasapoğlu, Yiğit için yayımladığı kutlama mesajında; “Altın madalya kazanan milli güreşçimiz Mehmet Ali Yiğit’i tebrik ediyorum. Uluslararası arenada ay-yıldızlı bayrağımızı dalgalandıran sporcularımızın başarılarında emeği geçenlere şükranlarımı sunuyor, organizasyonda mindere çıkacak diğer sporcularımıza başarılar diliyorum” ifadelerine yer verdi.