Macaristan’ın başkenti Budapeşte’de düzenlenen Avrupa Güreş Şampiyonası’nda Kadın Güreş Milli Takımımız, ilk kez takım halinde Avrupa Şampiyonu oldu. Büyükler kategorisinde altın madalya kazanan Evin Demirhan Yavuz ve Yasemin Adar Yiğit, gümüş madalya kazanan Buse Tosun Çavuşoğlu, bronz madalya kazanan Bediha Gün ile diğer kadın güreşçilerimizin emeği, takım halinde şampiyonluk getirdi.

Grekoromen stil 130 kiloda mücadele eden Rıza Kayaalp ise 140 puanla Avrupa Şampiyonu olarak altın madalyaya uzandı. Grekoromen stilde 77 kiloda Yunus Emre Başar gümüş madalya kazanırken, 55 kiloda Emre Mutlu ve 63 kiloda Ahmet Uyar üçüncü olarak bronz madalya aldılar.

Azerbaycan’ın başkenti Bakü’de düzenlenen Artistik Cimnastik Dünya Kupası’nda erkekler paralel bar disiplininde Ferhat Arıcan ve halka aletinde İbrahim Çolak ta kazandıkları gümüş madalyalarla ülkemize bir gurur daha yaşattılar.

Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Muharrem Kasapoğlu, yayımladığı tebrik mesajlarıyla sporcularımızı ve Kadın Güreş Milli Takımımızı kutlayarak başarılarının devamını diledi.