'Akşehir Bir Milyon Kitaba Koşuyor' ismiyle düzenlenen proje kapsamında; yazar Rasim Özdenören Akşehir Kültür Merkezi’nde bir söyleşi yaptı.

Akşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşleri Müdürlüğü ile İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü'nün ortaklaşa yürüttüğü; Akşehir Kaymakamlığı, Akşehir Belediyesi, İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü, Akşehir Ticaret ve Sanayi Odası ve Eğitimevi Organizasyon işbirliği ile Akşehir Kültür Merkezi’nde düzenlenen etkinliğe, İlçe Milli Eğitim Müdürü Sadık Köseoğlu, Belediye Kültür ve Sosyal İşler Müdürü İbrahim Öncel, okul idarecileri, öğretmenler ile çok sayıda öğrenci katıldı.



Yazar Rasim Özdenören yaptığı söyleşide kitap okumanın önemine dikkat çekti. Özdenören, okumanın mana vermek olduğunu söyleyerek “Bunun için merak sahibi olmak gerekir. Eğer bir soru ile önünüzdeki kavrama yaklaşmazsanız, bir sonuca da ulaşamazsınız. Newton, Arşimet soru sordukları için sonuca ulaştılar. Okumak kişinin hak bilmesidir. Doğru anlamı taşıyan Hak aynı zamanda Allah’ın isimlerinden biridir. Yani okumak bizi doğruya götürür” şeklinde konuştu.



Söyleşi sonunda Sadık Köseoğlu ve İbrahim Öncel’in plaket takdim ettiği yazar Özdenören kitaplarını imzalamak üzere, Akşehir Bir Milyon Kitaba Koşuyor projesi kapsamında düzenlenen 4’ncü Kitap Fuarı’na katılmak üzere Zekai Baloğlu Kapalı Spor Salonu’na giderek okuyucularıyla buluştu. Burada kitaplarını imzalayan Özdenören’i  Akşehir Belediye Başkanı Dr. Salih Akkaya da ziyaret ederek, kendisiyle sohbet etti.