Halı-saha Futbol ve Voleybol kategorilerinde kura çekimi tamamlanan Şipitin Çıksın 5. Kültür ve Spor Şenliği, bugün futbol ile başlangıç yapacak.





Bu yıl 5 dalda gerçekleştirilecek olan Şipitin Çıksın Kültür ve Spor Şenliğinde, Halı-saha Futbol ve Voleybol kategorilerinde kura çekimi yapıldı. Gençlik ve Spor İlçe Müdürü Eyüp Yılmaz, Milli Eğitim Müdürlüğü Özel Büro Sorumlusu Murat Erdem, Akşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü personeli Mehmet Korkusuz ve mahalle muhtarlarının katıldığı kura çekimi bilgisayar ortamında gerçekleştirildi. 22 Takımın katıldığı futbol dalında takımlar ilk olarak grup elemelerinde mücadele edecekler. Gruplarını lider tamamlayan takımlar Çeyrek Finale yükselme hakkı elde edecek. Grup elemeleri bugün 19:00’da Cankurtaran Mahallesi ve Çakıllar Mahallesi arasında oynanacak karşılaşma ile başlayacak. 11 takımın mücadele edeceği voleybol kategorisinde ise takımlar 3 grupta mücadele edecek.





Spor organizasyonlarının birlik, beraberlik ve kardeşliği perçinlediğini belirten Gençlik ve Spor İlçe Müdürü Eyüp Yılmaz, konuyla ilgili bir değerlendirmede bulundu. Yılmaz, “Spor sözlük anlamında; spor yapan kişinin kendisini sağlık ve bedensel olarak geliştirmesi ve yarışması olarak nitelendirilse de genel anlamda birlik, beraberlik ve kardeşlik iklimini perçinleme, takım olabilme amacını güder. Akşehir’e has isim olan Şipitin Çıksın ile yola çıkılan şenliğimiz, bu yıl 5. kez düzenlenecek. Akşehir Kaymakamlığımız ve Akşehir Belediyemizin destekleri ile düzenleyeceğimiz şenliğimizde tüm mahalle takımlarımıza başarılar dilerim.” dedi.