14. Balkan Taekwondo Şampiyonası 22-23 Eylül 2012 tarihlerinde Bosna Hersek’te Kiseljak City Hall'de 13 Ülkeden 500 sporcunun katılımıyla yapıldı.


FSM Taekwondo salonunda spor hayatına devam eden Balkan şampiyonu Şerife Ilgız, geçen yıl Tekirdağ’da şampiyon, bu yıl önce Dünya Çocuk Oyunları'nda Konya’da Milli Takım adına 2, daha sonra Samsum’da Türkiye şampiyonu oldu.


Milli takıma girmeyi başaran ve ilk yurt dışı müsabakasında Balkan şampiyonu olan Şerife Ilgız; Balkan şampiyonu olmasından dolayı çok mutlu olduğunu söyledi.


Çalışmalarına aralıksız azimle devam ettiğini söyleyen Ilgız bu başarıyı Antrenörü Kürşat Özdemir ile gece gündüz çalışarak gerçekleştirdiğini, bundan sonraki hedefinin, önümüzdeki yıl yapılacak olan Avrupa şampiyonasında başarıyı yakalamak olduğunu belirtti.


Konu ile ilgili FSM Taekwondo Antrenörü Kürşat Özdemir yaptığı açıklamada; Bosna Hersekte yapılan 14. Balkan Taekwondo Şampiyonasında milli takımda görev aldığını, Türk Milli Takımı olarak 27 Altın 4 Gümüş ve 6 Bronz madalya alarak, başarılı bir şampiyonayı geride bıraktıklarını, Balkan Şampiyonasında kendi sporcusu olan Şerife Ilgız’ın şampiyon olması kendisi için ayrı bir mutluluk kaynağı olduğunu söyledi.


Özdemir, Şerife Ilgız ve diğer sporcularıyla gece gündüz demeden çalışmalarının devam ettiğini, bu çalışmaların meyvesini 13 ülkenin katılımı ile gerçekleşen Balkan şampiyonasında Türk Bayrağımızı dalgalandırarak aldıklarını, bundan sonraki hedeflerinin daha başarılı neticeler almak için çalışmak olacağını söyleyerek, bu sporcuların yetişmesinde kendilerine destek veren herkese teşekkür ettiğini belirtti.