Uluslararası Akşehir Nasreddin Hoca Şenliği programı, Belediye Başkanı Salih Akkaya tarafından düzenlenen basın toplantısında yerel radyo ve gazetelerle paylaşıldı.

Başkan Akkaya, yerel radyolardan canlı olarak yayınlanan açıklamalarında; engellilerle ilgili farkındalık yaratmak istediklerini ve bu yıl Temsili Nasreddin Hoca olması için Metin Şentürk’e teklif götürdüklerini, kendisinin de bunu memnuniyetle kabul ettiğini söyledi.



5-10 Temmuz tarihleri arasında yapılacak olan şenlikte; çocuklara yönelik 5 gün ve yetişkinler için 2 gün olmak üzere tiyatro gösterileri, sanatsal atelye çalışmaları, uluslararası karikatür ve fotoğraf yarışmaları, sergiler, 11 ülkeden ekiplerin katılacağı halk oyunları gösterileri, Trap atışları finali, Eşeğe Ters Binme ve En Güzel Gözlü Eşek yarışmaları, canlı DJ performansı ile 6 günde 6 ayrı konser yer alıyor.



Uluslararası Karikatür Yarışması’na 75 ülkeden 701 karikatürist 1280 eserle, Uluslararası Fotoğraf Yarışmasına ise; 38 ülkeden 778 sanatçı 2831 eserle katılacak. Nasreddin Hoca Av Doğa Sporları Kulübü trap yarışmalarında, Nasreddin Hoca Tanıtım, Kültür, Eğitim, Sanat, Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı, SÜNHAM ve NİDA-DER de tiyatroların sahnelenmesinde katkıda bulunacaklar.



Yurt dışından katılan ekiplerin yanı sıra; Akşehir Spor Halk Oyunları Ekibi, Mamak Belediyesi AFEM GSK, Silifke Türkmen Derneği, Edirne Anadolu Folklor Vakfı, Aydın Efeler GSK, Afyon Kocatepe Üniversitesi ve Bursa Balkan Göçmenleri Derneği de 6 gün boyunca halk dansları gösterileri sunacaklar.



Kıraç, Manuş Baba, Fettah Can, Derya Uluğ,  İlyas Yalçıntaş, Ferhat Göçer konserleri ve DJ Doğukan’ın canlı performansı ile ilgini yoğunlaşacağı şenlikte yer alan bazı etkinliklerin, yüksek nüfuslu bazı köy ve kasabalara da ulaştırılacağı bilgisini veren Akşehir Belediye Başkanı Salih Akkaya; 48 aylık Belediye Başkanlığı döneminde aylık ortalama 2 konferans, 2 tiyatro oyunu ve 1 konser gerçekleştirdiklerini, Nasreddin Hoca Şenliği’nin de bu yıl öncekilerden daha da canlı ve yüksek katılımlı olması için ciddi bir hazırlık süreci yaşadıklarını belirtti.



Akkaya, ‘’Şenlik vesilesiyle beklenen yerli ve yabancı turist sayısındaki tahmininiz nedir?’’ şeklindeki sorumuza; ‘’81 ilden katılımın olduğu Fıkra Yarışmamızda Akşehir’deki oteller tamamen dolmuş, misafirlerimizin bir kısmı Sultanbeyli ve Ilgın’daki otellere yönelmişlerdi. Yurt dışından ve içinden gösteri yapmak ve konser vermek üzere gelen sanatçılar, elbette bizim misafirimiz olarak Akşehir’in otantik mekanlarında konaklayacaklar. Bunun dışında, yerli turistlerden bir kısmının da Akşehir’e günübirlik geleceklerini biliyoruz. Hali hazırda otellerimizde %80 civarında bir doluluk oranı mevcut.’’ yanıtını verdi.



Altı gün sürecek olan şenliğin günlük programlarını her gün gazetemizden takip edebilirsiniz.