Akşehir Gençlik Hizmetleri ve Spor İlçe Müdürü Mustafa Şenkon emekli oldu


Akşehir Gençlik Hizmetleri ve Spor İlçe Müdürü Mustafa Şenkon, 16 Temmuz 2014 tarihi itibariyle emeklilik dilekçesini verdi. 42 yıla yaklaşan bir hizmetten sonra emekli olmaya karar veren sporun duayeni Şenkon’un, 16 Temmuz itibariyle emeklilik dilekçesini verdiği ve onayı gelinceye kadar da izin aldığı öğrenildi.


30 Haziran 1987 tarihinden bu tarafa isim ve unvanı birkaç kez değişse de Akşehir İlçe Gençlik ve Spor Müdürlüğü görevinde bulunan Şenkon’un bu görevi 27 yıl sürdü. 10 ay önce 10 Eylül 2013 tarihinde Afyon Kızılören’e Gençlik Hizmetleri ve Spor İlçe Müdürü olarak atanan Mustafa Şenkon, aynı gün aynı sıfatla Akşehir’e geçici olarak atandı. Halen bu görevini yürütmekte iken emeklilik kararı alan Şenkon’un yöneticiliği sırasında pek çok ilklere, başarılara ve etkinliklere imza atıldı.


31 Temmuz 1972 Sungurlu’da Beden Eğitimi Öğretmenliği ile başlayan spor ve meslek hayatı, Artvin Şavşat, Çankırı Endüstri Meslek Lisei, Konya Kız Ortaokulu ve bir süre de Atatürk Ortaokulunda Beden Eğitimi Öğretmeni olarak devam etti. 14 Mayıs 1987  ‘de Beden Terbiyesi ve Spor İlçe Müdürlüğüne geçen Şenkon, bu ve bu göreve muadil görevlerini 27 yıl toplamda 42 yıl hizmette bulunarak tamamladı.


Dönemi itibariyle pek çok çalışmalara imza atan Şenkon, aynı zamanda pek çok da başarılara imza attı. Göreve geldiğinde 3 spor kulübü olan Akşehir’de şu an 18 spor kulübü bulunmakta. Sporda, tek futbol branşının olduğu dönemden 26 branşa çıkarılan bir faaliyetler zinciri oluşturulmuş durumda. Şehirde sadece bir adet stadyum (Nasreddin Hoca Stadyumu) varken, Akşehir, Şenkon döneminde biri sentetik, 7’si çim ve 14 tane de toprak zeminli sahaya  kavuşturuldu. Halen 7 sahada aktif bir şekilde resmi müsabakalar yapılıyor.


Mustafa Şenkon’un müdürlüğü sırasında 3 bin metrekare kapalı alana sahip bir gençlik merkezi yapılırken buranın da üye sayısı 769’a çıktı. O’nun yöneticiliği sırasında pek çok branşta pek çok yarışmalar yapılarak Akşehir zaman zaman Türkiye’nin odak noktası oldu. Bu süre zarfında yapılan bazı faaliyetler şöyle: Dünya Yamaç Paraşüt Şampiyonası, 6 kez Türkiye Halk Oyunları finali, 1 kez gurup yarışması, Yıldız Kızlar Basketbol Türkiye Finali, Teakwando  Türkiye finali, bisiklet yarışmaları, çocuk oyunları, yaz oyunları, halk ve gençlik yürüyüşleri, bilgi yarışmaları, sergiler, panel ve konferanslar, konser ve şölenler, vb.


1954 Akşehir doğumlu olan Akşehir Gençlik Hizmetleri ve Spor İlçe Müdürü Mustafa Şenkon halen Türkiye Halk Oyunları Federasyonu Merkez Hakem Kurulu üyesi olarak görev yapmakta. Şenkon, ayrıca halen 13 sivil toplum örgütünün de üyesi.


Pervasız Gazetesi olarak Mustafa Şenkon’a emeklilik yaşamında sağlıklı bir hayat ve uzun bir ömür diliyoruz.