Akşehir Selçuklu Anadolu Lisesi 8. kez Akşehir ve Bölge Şampiyonu olduktan sonra Akşehir'i temsilen İl Birinciliği için Konya’daki ilk müsabakasına çıktı.


background:white">31 Aralık Salı günü Konya 100. Yıl Spor Salonunda oynanan  müsabaka da Konya Öztekinler Kız Teknik Meslek Lisesini 67-22 mağlup eden Akşehir Selçuklu Anadolu Lisesi Şampiyonluk yolunda sağlam bir adım attı.


background:white">Akşehir Selçuklu Anadolu Lisesi Kız Basketbol Takımından Kaptan Kübra Yayla 16, Seda Sıvacı 21, Makbule Selen 4, Mukaddes Okumuş 4, Esra Bilgiç 9, Gamze Akyar 2, Hatice Karaman 1, Yasemin Şahbaz 2, Şule Gürkan 4, Beyza Nur Yarar 2, Yasemin Altuner 2 sayı ile oynadılar.


background:white">Maçtan sonra öğrencilerini kutlayan, mesai arkadaşları ve idarecilere kendilerine yol desteği veren Akşehir Belediye Başkanlığına teşekkür eden Koordinatör formatör Uzman Beden Eğitimi Öğretmeni Varol Türkoğlu amaçlarının üst üste 8. kez İl şampiyonluğunu alıp kırılamayacak bir rekor elde etmek olduğunu belirterek “bizden başka üst üste 7 yıl şampiyon olan bir takım yok. Biz bunu Allah'ın izni ile daha da ileri götüreceğiz” dedi.


background:white"> Türkoğlu, Akşehir Selçuklu Lisesi ve Selçuklu Spor işbirliği geçen sene 3 İl birinciliği ve bir yarı final kupası kazandığını, bunda sporcu ailelerinin de büyük emeği olduğunu belirtti. Selçuklu Spor kulübünün minikler kursunun hafta sonları çalışmalarına devam ettiği belirtilirken bu kurslarda yetişen çocukların ilerde şampiyonluk almaya devam edeceklerini ve 8 yıl önce şampiyonlukla başlayan bu maratonu şampiyonluğu bırakmadan devam ettirmek istedikleri söylendi.