Akşehir Selçuklu Anadolu Lisesi 8. kez Akşehir ve Bölge Şampiyonu olduktan sonra Akşehir'i ve Konya'yı temsilen 21-23 Şubat 2014 tarihleri arasında Isparta da düzenlenen Bölge şampiyonasına katıldı.


Süleyman Demirel Üniversitesi Atatürk Spor Salonunda oynanan  müsabakalarda A grubunda, İzmir Menemen Atatürk Lisesi, Aksaray Spor Lisesi, Karaman Spor Lisesi, Isparta Anadolu Lisesi, B Grubunda Özel Antalya Koleji, Afyonkarahisar İşçehisar A.Ö.L, Nevşehir Altınyıldız Koleji, C Grubunda İstanbul Beşiktaş Anadolu Lisesi, Akşehir Selçuklu Anadolu Lisesi, Kırşehir Anadolu Lisesi yer aldı.


Selçuklu Anadolu Lisesi ilk gün oynadığı İstanbul Beşiktaş Anadolu Lisesine 61-36 yenildi. Kırşehir Anadolu Lisesini 62-06 yenerek turnuvayı tamamladı ve yarı finale kalamadı. A grubunda İzmir B grubunda Antalya C grubunda İstanbul Beşiktaş tüm maçlarını alarak yarı finale çıktı.


Akşehir Selçuklu Anadolu Lisesi Kız Basketbol Takımı Kafilesi Müdür Baş Yardımcısı Rahim Yaşa, Antrenör Varol Türkoğlu, Kaptan Kübra Yayla, Oyuncular Seda Sıvacı, Makbule Selen, Mukaddes Okumuş, Esra Bilgiç, Gamze Akyar, Hatice Karaman, Yasemin Şahbaz, Şule Gürkan, Beyza Nur Yarar, Yasemin Altuner’den oluştu. Maçlardan sonra öğrencilerini kutlayan Okul Müdürü Mustafa Aktaş'a mesai arkadaşları ve idarecilere kendilerine yol desteği veren Akşehir Belediye Başkanı Abdülkadir Oğul'a teşekkür eden Koordinatör Formatör Uzman Beden Eğitimi Öğretmeni Varol Türkoğlu İlçemizi en iyi şekilde temsil etmeye çalıştıklarını ama İstanbul karşısında sürat ve kondisyon olarak eksik kaldıklarını, daha çok çalışarak daha iyi maçlar çıkarmak istediklerini belirtti. Türkoğlu, “İstanbul Antalya ve İzmir'in basketbolda çok ilerde olması ve ilk gruplarda bizimle eşleşmesi başarımızı engelliyor” dedi