Açılış töreni; pandemi tedbirleri doğrultusunda turnuva salonunda bulunamayan veliler, antrenörler ve konuklar için açık alanlara kurulan ekranlara canlı olarak yansıtıldı. Törenin açılış konuşmasını yapan Türkiye Satranç Federasyonu Başkanı Gülkız Tulay; “Uzun bir aradan sonra gerçekleştirdiğimiz yüz yüze turnuvamıza katılımınızdan dolayı heyecanınızı gözlerinizde, gülümsemelerinizde görüyorum. Lütfen salonlarımızda pandemi tedbirlerine eksiksiz uyalım. Maskelerimizi bir an olsun çıkarmayalım, ellerimizi sık sık dezenfekte etmeye özen gösterelim” şeklinde konuştu.

Selçuklu Kaymakamı Ömer Hilmi Yamlı; satranç sporunun en önemli turnuvalarından birinin Konya’da düzenlenmesinden dolayı Federasyona teşekkür ederek sporculara başarılar dilerken, Konya Gençlik ve Spor İl Müdürü Abdurrahman Şahin de “Gençlerimiz, sporun bileştirici ruhu ile mücadele azmi kazanırken yeni dostluklar da edineceklerdir” dedi.

İl yarışmalarını tamamlayan sporcular ile Milli Takım havuzunda bulunan, Ulusal ve FIDE unvanına sahip ve KKTC’den sporcuların hamle yaptığı şampiyonalar, 3 Eylül 2021 Cuma gününe kadar devam edecek.