Ceza ve Tevkifevleri Genel Müdür Yardımcısı Serdar Sezer ve Türkiye Satranç Federasyonu Başkanı Gülkız Tulay tarafından imzalanan iş birliği protokolüyle; denetimli serbestlik yükümlüsü kadın ve suça sürüklenen çocuklara, Türkiye Satranç Federasyonu tarafından görevlendirilen antrenörler tarafından satranç dersleri verilecek. Derslere, denetimli serbestlik müdürlüğünde çalışan personel de katılabilecek.

Ayrıca; protokol kapsamında satranç eğitimi alan denetimli serbestlik yükümlüleri için sporcu lisansı düzenlenecek, yükümlüler satrançta antrenörlük, hakemlik, eğitmenlik gibi mesleklere yönlendirilecek ve Ankara Denetimli Serbestlik Müdürlüğü’nün bahçesine bahçe satrancı kurulacak.

Kurumun resmi internet sitesinde yer verilen bilgiye göre, protokol imza törenine; Denetimli Serbestlik Daire Başkanı Alperen Öztürk, Türkiye Satranç Federasyonu Başkan Vekili Fatih Maden, Kurumsal İletişim Koordinatörü Burçin Üre, Denetimli Serbestlik Daire Başkanlığı tetkik hakimleri ve ilgili personel katıldı.