Akşehir Gençlik Merkezi’nde 16 – 17 Nisan 2016 tarihlerinde Eğitim Bir Sen Akşehir Temsilciliği Sponsorluğunda Ulusal Egemenlik Satranç Turnuvası yapıldı.


Turnuva Organizatörü ve Satranç İl Hakemi Ebubekir Çalışkan, turnuvaya beş kategoride toplam 173 sporcunun başvuru yaptığını, turnuvanın ilk üç turunun Cumartesi günü, kalan iki turun Pazar günü oynandığını, ödül törenine Belediye Başkan Vekili Yahya Yıldız, İlçe Milli Eğitim Müdürü Murat Yiğit, Gençlik Hizmetleri ve Spor İlçe Müdür V. Bilal Eği'nin katılımı ile yapıldığını söyledi.


 Çalışkan, turnuvaya katkılarından dolayı, Gençlik Hizmetleri ve Spor İlçe Müdürlüğüne, Eğitim Bir Sen Akşehir Temsilcisi Mustafa Aktaş’a, basın ve yayın kuruluşlarına, tüm satranç severlere teşekkür etti.


 


Turnuvada dereceye giren sporcuların isimleri şöyle:


8 Yaş ve altı kategorisinde birinci Ahmet Hamdi Baykal, ikinci Şevval Ay ve üçüncü İrem Nigar.


9 – 10  Yaş Kategorisinde birinci Azra Ceren Bozgöz, İkinci Mevlüt Çelik ve Üçüncü Abdullah Gül. 11 – 12  Yaş Kategorisinde birinci Fatma Yaren İnanç, ikinci Yüksel Buğdaycı ve üçüncü İbrahim Efe İşbitirici.       13 – 14  Yaş Kategorisinde birinci Yağız Yılmazoğlu, ikinci Ömer Kaytan ve üçüncü Yasin Sarıkaya. 15 – 18  Yaş Kategorisinde  birinci Abdullah Yaman, ikinci  Ramazan Mert Akyıldız ve üçüncü Faruk Ahmet Aytaç.