BAL Ligi 7. Grupta mücadele eden Konya temsilcisi Sarayönü Belediyespor; oynadığı 22 karşılaşmadan 13 mağlubiyet, 5 beraberlik ve yalnızca 4 galibiyet alarak toplayabildiği 17 puanla ligin dibine demir atmıştı. Pandemi nedeniyle, ligin tamamlanmasına 4 hafta kala maçlara ara verilmesinin ardından TFF Yönetim Kurulu tarafından BAL Ligi ile ilgili kararlar alınarak kamuoyu ile paylaşıldı.

Alınan karara göre; 2019-2020 Sezonunda BAL Ligi’nden AFDK kararı ile bir alt lige düşürülen 4 (dört) takım hariç hiçbir takıma küme düşme uygulaması yapılmayacak. 11 grubun birincisi ve grup birincileriyle 3 puan aralığında olan 9 takım, TFF 3. Ligine alınacak. BAL Statüsündeki hükümlere uygun olarak BAL takımları ile baraj müsabakası oynama hakkı elde eden yerel lig takımları arasında baraj müsabakası oynanmayacak. BAL takımları ligde kalmaya devam edecek, yerel lig takımları da direkt olarak BAL Ligi’ne çıkacaklar.

Bu kararlar doğrultusunda; Gölyazı Belediyespor ve Çatalhüyük Çumra Belediyespor, Yerel Ligden Bölgesel Amatör Lige çıkan Konya takımları oldular.