Milli Tekvandocu Mehmet Sami Saraç 3 maçta rakiplerine sadece 2 sayı verdi


4 Türkiye Şampiyonluğu, 2 Avrupa Şampiyonluğu ve 2 de Dünya Şampiyonluğu bulunan Akşehirli genç Mehmet Sami Saraç yine dünya şampiyonu oldu.



21-22 Haziran 2014 tarihlerinde Moskova’da düzenlenen 5. Para Taekwondo Şampiyonasında Akşehir Nasreddin Hoca Taekwondo Spor Kulübü sporcusu Mehmet Sami Saraç yine Dünya Şampiyonu oldu.



37 ülkeden 151 sporcunun katıldığı Para Taekwondo Şampiyonasında K-42 kategorisinde 61 Kg’da yarışan Saraç, ilk turda Azerbaycanlı rakibini 26-1’lik bir skorla yenerek  yarı finale çıktı. Yarı finalde rakibine hiç sayı vermeyen Milli Sporcumuz Mehmet Sami Saraç Polonyalı rakibini 14-0 yendi. Final maçında Moldovalı rakip ile karşılaşan Saraç bu maçını da 17-1 gibi farklı  bir skorla bitirerek adını tüm dünyaya altın harflerle yazdırdı.



Türkiye’nin gururu olan ve 2 kez Avrupa, 2 kez de Dünya şampiyonu olarak bugüne kadar ülkemize 4 altın madalya kazandıran Saraç’ın yeni hedefi olimpiyat şampiyonluğu.



Milli sporcu Mehmet Sami Saraç, ilgilendiği spor dalının kendisine, engelli olduğunu unutturduğunu söyledi.

Her elde ettiği başarıda ayrı bir mutluluk yaşadığını anlatan Saraç, tek kolunun olmamasının çalışmalarına hiç engel teşkil etmediğini vurguladı.

Olimpiyat şampiyonu olmak istediğini, hedefi doğrultusunda çalışmalarına devam ettiğini dile getiren Saraç, "Çocukken, durumumdan dolayı alay eden arkadaşlarım, şimdi beni yanlarında görmek istiyor" diye konuştu.