Orhan Erdem’ in Bakan Yardımcısı olduğu dönemdeki katkı ve destekleri ile Milli Eğitim Bakanlığı tarafından ‘’Proje Okul’’ kapsamına alınan Akşehir Şehit Zeynep Sağır Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi, karma eğitime geçiyor.

Karma eğitimle birlikte ismi “Akşehir Şehit Zeynep Sağır Anadolu İmam Hatip Lisesi” olarak değişen ve halen 281 öğrencinin eğitim gördüğü lise, Merkezi Sınavla Öğrenci Alacak Ortaöğretim Kurumları Sınavı sonuçlarına göre 2018/2019 Eğitim Öğretim Yılı’nda 60 kız/erkek öğrenci alacak.



Lise, Konya genelinde Proje okul kapsamına alınan beş okuldan, Konya ilçelerinde tek Proje okulu olma özelliğini taşıyor. Okul İmam Hatip Meslek derslerinin yanı sıra; Fen Lisesi ve Sosyal Bilimler Lisesi Programları da uygulayarak bölgeye ve ilçeye  hitap eden 2. Fen ve Sosyal Bilimler okulu olma özelliğini taşıyor.



Yapımının %75’i bitmiş olan  yeni binasında 24 derslik, fen laboratuarı, bilgisayar laboratuarı, rehberlik, müzik odası, görsel sanatlar odası, satranç odası, spor salonu, öğretmenler odası, toplantı salonu, konferans salonu bulunan Okul’un 200 öğrenci kapasiteli yurt inşaatı da sürüyor.