Bakanlığın sosyal hizmet modellerinden yararlanan korunma ve bakım altındaki çocukların; fiziksel, bilişsel, psikolojik ve sosyal gelişimlerinin desteklenmesine, boş zamanlarını en iyi şekilde değerlendirmelerinin sağlanmasına önem verdiklerini ifade eden Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık, çocukların ilgi ve yeteneklerine göre sanata veya spora yönlendirildiklerini belirtti.

Bakan Yanık, Bakanlığının resmi internet sitesinde yer verilen açıklamasında; “Çocuklarımız özellikle başarılarıyla dikkati çekiyor. Kuruluşlarımızdaki çocuklarımızdan, 14’ü milli sporcu olmak üzere 2 bin 394’ü lisanslı spor yapıyor. Devlet korumasında yetişen çocuklarımızla gurur duyuyoruz ” dedi.

Bakanlığa bağlı kurumlarda yetişen ve liseye geçişte rehberlik hizmeti verilen çocuklardan sanata ilgisi ve yeteneği olanlar güzel sanatlar liselerine, spora ilgisi ve yeteneği olanlar da spor liselerine yönlendiriliyor. Ayrıca müzik, edebiyat, resim, robotik kodlama, sinema, tiyatro, bale, tezhip, ahşap boyama, ebru sanatı, fotoğrafçılık, aşçılık gibi alanlarda faaliyetler düzenleniyor.

Profesyonel spor yapan çocuklar antrenörlerin sorumluluğunda çalışmalarını yürütüyor ve sporcu çocuklara özel beslenme programları uygulanıyor. Özellikle önemli turnuvalar öncesinde çocukların ihtiyaç duyduğu psikolojik destek, ilgili ekipler tarafından sağlanıyor. Sporcu çocukların öğrenim gördüğü okuldaki idareci ve öğretmenlerden kaldıkları kuruluştaki personele kadar herkesin, bu desteğin parçası olması için çaba gösteriliyor.

Gurur Duyduğumuz Çocuklarımız

*Aleyna Yaslı, uluslararası wushu kung fu şampiyonalarında Sanda, Taolu ve Tai Chi müsabakalarında birincilikler kazandı.

*Dilek Gök, Muay Thai’de Avrupa Birinciliği, Ayşegül Tübek Wushu Sanda dalında Balkan Üçüncülüğü elde etti.

*Ahmet Mıntaz, özel sporcu yüzme yarışmalarında serbest, sırtüstü ve kelebek stillerinde ulusal ve uluslararası yarışmalarda altın, gümüş ve bronz madalyalar kazandı.

*Ejder Teker, Muay Thai ve Kick Boks spor branşlarında 2016 yılından bu yana ulusal ve uluslararası turnuvalara katıldı ve ulusal turnuvalarda birincilik, ikincilik ve üçüncülükler elde etti.

*Mukadder Batır, 2014’te İspanya’nın Bilbao şehrinde yapılan Büyükler Avrupa Şampiyonası’nda Avrupa Üçüncüsü, 2016’da Avrupa Büyükler Kick Boks Şampiyonası Slovenya Maribor’da Avrupa İkincisi, 2017’de Macaristan'ın Budapeşte şehrindeki Dünya Büyükler Kick Boks Şampiyonası’nda Dünya Üçüncüsü oldu.

*Fatih Başköy, güreşte 2011’den bu yana katıldığı, yıldızlar, gençler ve büyükler Türkiye, Avrupa ve dünya müsabakalarında birincilik, ikincilik ve üçüncülük kazandı.

*Emrah Aydın, halterde Türkiye, Avrupa ve dünya şampiyonalarında birinci, ikinci ve üçüncülük unvanlarının sahibi oldu.