Türkiye Bisiklet Yolu Master Planı’nı hazırladıklarını belirten Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum; bisikletle temiz ulaşımın artacağını, çevrenin temiz kalacağını ve şehirlerin trafik yükünün azalacağını hatırlatarak, Sporun Tabana Yayılması Projesi’ni de çok önemsediklerini söyledi.

Konya’nın, 600 bin bisiklet kullanıcısıyla “Bisikletin Başkenti” olduğunu vurgulayan Bakan Kurum; hazırlanan master plan doğrultusunda Avrupa Bisiklet Ağı ile Türkiye Bisiklet Ağı arasında bağlantı sağlanacağını ve ülkemizdeki tarihi, turistik, doğal alanlara bisiklet yolu güzergahı oluşturacaklarını belirtti.

Veledromun, Türkiye’nin 70 yıllık hayali olduğunu hatırlatan Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Muharrem Kasapoğlu; bisikletin çevre dostu bir ulaşım aracı olmasının yanında dünya sporunda prestij açısından da çok önemli olduğunun altını çizdi. Kasapoğlu, startını verdikleri bisiklet turunun; dünyada cumhurbaşkanlığı himayesinde yapılan tek bisiklet turu olduğunu söyledi.

Meram ilçesi Karahüyük Mahallesi’nde 17 bin 600 metrekarelik inşa alanına sahip Türkiye’nin ilk kapalı veledromunun, 2 bin 275 seyirci kapasitesi ve 250 metre pist uzunluğuyla Konya’yı dünyada bisikletin merkezi haline getirmesi bekleniyor.