59. Uluslararası Akşehir Nasreddin Hoca Şenliği kapsamında Akşehir’de bulunan yerli ve yabancı dans grupları ve halk oyunları ekipleri, Akşehir Belediye Başkanı Salih Akkaya’yı ziyaret etti.

Bulgaristan, Romanya, Sırbistan, Gürcistan, Azerbaycan, Meksika, Bosna-Hersek, KKTC, Endonezya ve Ürdün Halk Oyunları Ekipleri ile Akşehir Spor Halk Oyunları Ekibi, Mamak Belediyesi Afem GSK, Silifke Türkmen Derneği, Edirne Anadolu Folklor Vakfı, Aydın Efeler GSK, Afyon Kocatepe Üniversitesi ve Bursa Balkan Göçmenleri Derneği Ekipleri’nin ziyaretinde; Başkan Yardımcısı Yahya Yıldız ile Kültür ve Sosyal İşleri Müdürü İbrahim Öncel de hazır bulundu.



Nasreddin Hoca Şenliği’ne katıldıkları için tüm ekiplere teşekkür eden Başkan Akkaya, Uluslararası boyutta bir şenlik yapmak için çaba gösterdiklerine değindi. Bu tür kültürel etkinliklerin ülkeler arasında dostluk ve samimi ilişkileri artırdığının altını çizen Başkan Akkaya, Nasreddin Hoca ve Akşehir hakkında ziyaretçilerine bilgi verirken Nasreddin Hoca’nın bir fıkrasını da anlattı.



Dans Grubu ve Halk Oyunu ekipleri, Başkan Akkaya’ya çeşitli hediyeler sunarken,  Başkan Akkaya da ekiplere şenliğe katkılarından ötürü birer plaket ve çeşitli hediyeler takdim etti. Ziyaret sonunda tüm ekipler ve Başkan Akkaya,  Belediye Hizmet Binası önünde hatıra fotoğrafı çektirdiler.