Türkiye Halk Oyunları Federasyonu ve Akşehir Belediyesi işbirliği ile Akşehir'de düzenlenen Minikler Türkiye Şampiyonası'nda Geleneksel Dal (düzenlemeli) yarışmasında birinciliği İzmir Border Gençlik Spor Kulübü kazandı.


Türkiye Halk Oyunları Federasyonu ve Akşehir Belediyesi işbirliği ile düzenlenen 2014 yılı Halkoyunları Minikler Türkiye Şampiyonası sona erdi.


Akşehirlilerin büyük ilgi gösterdiği şampiyonaya; Milli Eğitim Bakanlığı Müsteşar Eski Yardımcısı Remzi Kaya, Akşehir Kaymakamı Ali Dursun, Ilgın Kaymakamı  Yücel Gemici, Akşehir Belediye Başkanı Dr. Yük Müh. Salih Akkaya, Kadınhanı Belediye Başkanı Mehmet Nuri Ödük, Arhavi Belediye Başkanı Coşkun Hekimoğlu, Türkiye Halk Oyunları Federasyonu Başkanı Gürhan Ozanoğlu, Siyasi Parti İlçe Başkanları, bazı kurum ve daire müdürleri katıldı.


Yarışma öncesi bir konuşma yapan Akşehir Belediye Başkanı Dr. Yük Müh. Salih Akkaya; Türkiye’nin tüm renklerini bir kez daha Akşehir'de ağırlamaktan onur duyduklarını belirterek, imkanlar elverdiğince bu tür etkinliklere ev sahipliği yapacaklarını söyleyerek yarışacak tüm ekiplere başarılar diledi.


Türkiye Halk Oyunları Federasyonu Başkanı Gürhan Ozanoğlu'da yaptığı konuşmada bir kez daha Akşehir'de olmaktan mutluluk duydukları belirterek Akşehir Belediye Başkanı Dr. Yük. Müh. Salih Akkaya’ya ve Akşehir Belediyesi’ne verdikleri büyük destek için teşekkür etti. Konuşmaların ardından Başkan Akkaya, Türkiye Halk Oyunları Federasyonu Başkanı Gürhan Ozanoğlu’na; Gürhan Ozanoğlu’da Başkan Akkaya’ya plaket takdim etti.


Halkoyunları Minikler Türkiye Şampiyonası'nda Geleneksel Dal (düzenlemeli)yarışmasında 10 ekip gösterilerini sergileyerek puan toplamak için ter dökerken, yarışma sonunda İzmir Border Gençlik Spor Kulübü birinciliği kazandı. Şampiyonada ikinciliği Antalya Aksu Belediye Spor Kulübü, üçüncülüğü ise mso-fareast-language:TR">Adana Büyükşehir Bel.Kürek İht. Spor Kulübü kazandı.  Yarışmada dereceye giren gruplara kupaları şampiyonaya katılan protokol tarafından verildi. Yarışmada dereceye giren ekipler büyük sevinç yaşarken, dereceye giremeyen yada istediği sonucu elde edemeyen bazı ekiplerdeki minikler ise gözyaşlarına boğuldu.