İtalya’nın Varese kentinde düzenlenen U19 ve U23 Dünya Kürek Şampiyonası tamamlandı. Şampiyonaya 6 ekiple katılan millilerimiz; ilk kez bir dünya şampiyonasında, katıldıkları tüm kategorilerde finale kalarak bir ilke imza attılar. Sporcularımız, 2 gümüş ve 1 bronz madalyanın yanı sıra 3 de dünya dördüncülüğü elde ettiler.

U23 Kadınlar Hafif Kilo Tek Çifte kategorisinde mücadele eden Elis Özbay ile U19 Erkekler İki Çifte kategorisinde yarışan Ahmet Ali Kabadayı ve Halil Kaan Köroğlu, dünya ikincisi olurken, U19 Erkekler Dört Tek Dümencili kategorisinde mücadele eden Alper Şevket Eren, Yasin Şen, Cevdet Ege Mutlu, Eren Akbaş ve Ege Büyükçetin ise dünya üçüncüsü oldular.

A Finale kalan diğer ekiplerden U23 Kadınlar Hafif Kilo İki Tek kategorisinde Eda Erkan ve Ebru Akınal, U23 Erkekler Hafif Kilo İki Çifte kategorisinde Enes Gök ve Şefik Çakmak, U19 Erkekler İki Tek kategorisinde Aytimur Selçuk ve Enes Biber ise kıyasıya geçen yarışları dünya dördüncüsü olarak tamamladılar.

Pentatlonda bir bronz daha

Mısır’ın İskenderiye kentinde düzenlenen Dünya Modern Pentatlon Şampiyonası’nda ülkemizi temsil eden İlke Özyüksel ve Buğra Ünal, organizasyonun son gününde gerçekleştirilen karışık bayrak yarışında üçüncü olarak bronz madalyanın sahibi oldular.

Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Muharrem Kasapoğlu; ülkemizi başarıyla temsil eden sporcularımızı, yayımladığı mesajlarla kutlayarak başarılarının devamını diledi.