2021-2022 Basketbol Ligi’nde Konya İl Birincisi olan Masterspor Kulübü U-14 Kız Basketbol Takımı, Kayseri’de katıldığı gruplardan çıkarak Akşehirli sporseverlerin takdirini kazandı. Karşılaşmaları izleyen Milli Takım Antrenörü, takımımızdan iki sporcumuza Milli Takım havuzuna katılma davetinde bulundu.

Kayseri Has Kongre ve Spor Merkezi’nde oynanan çeyrek final karşılaşmalarında, Akşehir Masterspor U-14 Kız Basketbol Takımı ilk karşılaştığı Talas Bahçelievler’i 56-37 gibi net bir skorla yenmeyi başardı. İkinci karşılaşmasını Büyükşehir Belediye’ye 77-43’lük skorla kaybeden takımımız, Deha Basketbol ile oynadığı son maçı 59-23 kazanarak adını Türkiye yarı finallerine yazdırdı. Yarı final maçları, 15-19 Mart 2022 tarihleri arasında oynanacak.

Akşehir Masterspor Kulübü Başkanı Hüzeyin Özay; Konya ve Akşehir tarihinde kulüpler kategorisinde ilk defa yarı finallere çıkmayı başaran takıma büyük emeği geçen Antrenör Hasan Mustafa Erel ve sporcular Tuğçe Ada Arabacı, Melisa Başeğmez, Zeynep Yağar, Defne Kayalarlı, Yağmur Uygun, Ayşenim Akbaba, Ayşe Kübra Karasu, Ceylin Aydar, Tuğçe Angılcı ve Nehir Çelik’i kutlarken, maddi manevi desteklerinden dolayı Akşehir Belediye Başkanı Salih Akkaya ve Gençlik Hizmetleri Müdürü Eyüp Yılmaz’a teşekkür etti.

Antrenör Hasan Mustafa Erel; “Grup karşılaşmalarında özverili bir şekilde oynayan, Konya ve Akşehir tarihinde ilk defa yarı finallere çıkmayı başaran ve bunun için ellerinden gelenin fazlasını yapan sporcularıma teşekkür ederim” şeklinde konuştu.