Konya Büyükşehir Belediyesi Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Dairesi Başkanı Ahmet Köseoğlu ile ASEM Şube Müdürü Zeliha Üzümcü; GENÇ KOMEK Yaz Okulu çalışmalarını yerinde incelemek üzere Akşehir’e geldi.

Köseoğlu ve Üzümcü, Başkan Salih Akkaya’yı ziyaret ettikten sonra, Akşehir’de KOMEK Yaz Spor Okulları kapsamında kurulan portatif yüzme havuzlarının bulunduğu alanlarda incelemelerde bulundular. İlk olarak Mualla Nigar Yamaç Ortaokulu bahçesindeki havuzu ziyaret eden heyet, daha sonra Akşehir Selçuklu Şehit Yunus Ertürk Anadolu Lisesi bahçesindeki portatif yüzme havuzu ve şişme aqua bölümlerine geçerek buradaki kursiyer öğrencilerle sohbet ettiler.



Belediye Başkanı Salih Akkaya, Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay’ın başlattığı ‘Yüzme Bilmeyen Çocuğumuz Kalmasın’ projesini hatırlattı. Bu proje kapsamında Akşehir’e 2 adet portatif havuz, 1 adet şişme aqua kurulduğunu ve 1150 kız ve erkek öğrencinin bundan faydalandığını söyledi. Akkaya; ‘’Burada KOMEK bünyesinde daha birçok kurs var. Çocuklarımızın el becerilerini geliştiren sportif amaçlı kurslar, yine temel dini bilgileri öğreten ve yabancı dili öğreten birçok kurslarımız var. Biz daha önce AKMEK olarak bu tür faaliyetleri yapıyorduk. Artık Büyükşehir Yasası’yla beraber KOMEK’in bu tür faaliyetlerde daha profesyonel işler yaptığını görünce, Akşehir Belediyesi olarak KOMEK kurumumuza destek vererek hizmeti gerçekleştirelim istedik. Emeği geçen ve destek veren herkese teşekkür ediyorum.’’dedi.



Heyet incelemelerinin ardından Akşehir ASEM’e geçerek burada kurs gören öğrencilerle sohbet edip, onların çalışmalarını da inceledi.