Gala programına; Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, Konya Valisi Vahdettin Özkan, Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, milletvekilleri, belediye başkanları, kulübün önceki başkanları ile futbolcuları, Yönetim Kurulu, Teknik Direktör İlhan Palut ve teknik heyet, A takım futbolcuları, Koç ve basketbolcular, akademi, amatör branş antrenörleri ve sporcuları, delegeler ile çok sayıda davetli katıldı.

Eski başkanlar adına konuşan Numan Erkan’ın ardından söz alan Konyaspor Kulübü Başkanı Fatih Özgökçen; “Salona baktığımız zaman Konyaspor’umuzun 100. yılına yakışır bir şekilde geçmiş yıllarda formasını terleten eski futbolcularımızı çok zor günlerde elini taşın altına koymuş eski başkan ve yöneticilerimizi görüyorum. Onlara da en kalbi şükranlarımı sunuyorum” şeklinde konuştu.

Gala ile 100. yıl etkinliklerinin başladığına dikkati çeken Başkan Özgökçen: “Bugünden sonra çeşitli etkinliklerimiz olacak. 100. yıl festivalimiz yaklaşık bir hafta boyunca devam edecek. Konserler, etkinlikler ile taraftarlarımız bu sevinci dolu dolu yaşayacak” ifadelerini kullandı.

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum konuşmasında; “Bir Anadolu kulübü olarak Türkiye kupasını kazanan, ülkemizi UEFA Avrupa Ligi’nde temsil eden Konyaspor’umuz inşallah bu yıl da ülkemize Şampiyonlar Ligi’nde yer almanın sevincini yaşatacaktır” derken, yapımı devam eden yeni Kayacık Tesisi için de nice Ahmet Çalık’ların bu tesislerde yetişmesi temennisinde bulundu.

Konuşmalar sonrasında Konyaspor için hazırlanan 100. yıl marşlarının dinlenmesiyle devam eden program, orkestranın sahne almasının ardından sona erdi.