Bakanlığın resmi internet sitesinde yer verilen açıklamada; Nisan ayının ikinci yarısında başlayacak ve çevrimiçi olarak yürütülecek olan programın müfredat ve materyal geliştirme çalışmalarının, TED Üniversitesi Eğitim Fakültesi Yabancı Diller Eğitimi Bölümü İngiliz Dili Eğitimi Anabilim Dalı akademisyenleri tarafından yapıldığı, derslerin de TED Okulları İngilizce öğretmenleri tarafından verileceği belirtildi.

Konya’nın da aralarında bulunduğu 14 ilde yapılması planlanan pilot uygulama; atıcılık, atletizm, boks, jimnastik, halter, judo, kano, kürek, okçuluk, taekwando, tenis, triatlon ve yüzme branşlarında spor kariyerine devam eden, 9. sınıf öğrencisi 72 sporcu ile başlayacak.

Haftada 4 saat olmak üzere 90 hafta sürecek olan programla; sporcu gençlerin, katıldıkları uluslararası müsabakalarda yabancı dilde kendilerini daha iyi ifade edebilmeleri, iletişim becerilerini daha doğru kullanabilmeleri, gerekli durumlarda haklarını savunabilmeleri ve ülkemizi daha iyi tanıtabilmeleri için yabancı dil becerilerinin artırılması hedefleniyor.

İmza töreninde konuşan Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Muharrem Kasapoğlu; “Sporcularımızın eğitim açısından önünü açmak lazım, sporu eğitimden ayrı tutmadan ikisini bir yönetmemiz gerekir. Sporcuların hem kişisel gelişim hem de dil eğitimi açısından desteklenmesi çok önemli” şeklinde konuştu.

Türk Eğitim Derneği Genel Başkanı Selçuk Pehlivanoğlu da el birliği ile destek olmanın görevleri olduğunu söyleyerek; “Çocuklarımızın bizlere yaşattığı bu gururu ileriye taşımak lazım, spor yaşları bittiğinde de kendi becerileri ile hayata devam edebilsinler” dedi.