Uluslararası boyut kazanmasının ardından, Türkiye’de branşında; pandemi nedeniyle ara verilen geçtiğimiz yıl dışında aralıksız sekizinci kez organize edilen tek yarışma olan XC OPEN, Akşehir’in yamaç paraşütü alanındaki önem ve cazibesini bir kat daha artırıyor.

Akşehir Sportif Havacılık Kulübü Başkanı Hüdaverdi Bozdağ, gazetemize yaptığı açıklamada bu yılki yarışmaya ilişkin olarak şu değerlendirmede bulundu:

“Yarışmanın eğitim formatında da olması, katılımı yüksek bir seviyeye taşıyor. Üniversitelerin havacılık toplulukları, kulüpler ve ferdi yarışan pilotlar, her yıl Akşehir XC OPEN Yarışmasını heyecanla bekliyorlar. Akşehir, yarışma sonrasında da yerli ve yabancı pilotların uğrak yerleri arasına girmeyi başardı. Eğitim uçuşları ve mesafe rekor denemeleri için artık Akşehir de tercih ediliyor.”

Bozdağ’ın verdiği bilgiye göre; bu yıl 100 yarışmacı olarak belirlenen kota için başvurular 140’a ulaşmış durumda. Yurt dışından kesin kayıt yaptıran 3 pilotun da organizasyona katılması bekleniyor.

Konya Valiliği, Büyükşehir Belediyesi ve Akşehir Kaymakamlığı’nın desteği, Akşehir Belediyesi işbirliğinde düzenlenen organizasyon için yamaçlara çıkan yollarda ve hazırlık pistinde Akşehir Belediyesi tarafından gerekli düzenlemeler yapılmaya devam ediliyor. Akşehir Ticaret ve Sanayi Odası, Akşehir Organize Sanayi Bölgesi ve Türkiye Hava Sporları Federasyonu’nun da katkı sağladığı etkinlik için birçok özel kuruluş ve firma da sponsorluk desteği sağlıyor.

Yamaç paraşütü açısından ülkemizin sayılı parkurları arasında yer alan şehrimizin tanıtılması ve yakın gelecekte Akşehir turizmine önemli katkılar sağlaması açısından; XC OPEN Mesafe ve Eğitim Yarışması organizasyonuna verilen desteğin her yıl artması ve çıtanın hep daha yukarıya taşınması gerekiyor.