Spor Toto Süper Lig’in 31. haftasında Göztepe’yi konuk edeceği maçın hazırlıklarına devam eden Konyaspor’un Teknik Direktörü İlhan Palut ve futbolculardan Adil Demirbağ, antrenman öncesinde basın mensuplarına açıklamalarda bulundu.

Milli maç arasından sonra Göztepe maçıyla başlangıç yapacaklarını söyleyen İlhan Palut; “Milli takımda 8 tane oyuncumuz vardı. Onlar da Konya’ya geldi, sadece Mpoku henüz aramıza katılmadı. Bir de Amar’ın hafif bir hastalığı var. Abdülkerim’in de sakatlığı vardı. Fenerbahçe maçında oynayamadı, milli takıma katılamadı. O da antrenmanın giriş bölümüne, ısınmalara, küçük pas oyunlarına takımla beraber kontrollü bir şekilde katılıyor. Sağlık ekibimizle değerlendirmelerimiz sürüyor. Tahmin ediyorum maça kadar onun da durumu ortaya çıkacak. Artık her maç çok önemli ve değerli. Göztepe maçı da bunlardan bir tanesi. Yine çok zor bir karşılaşma olacağını düşünüyorum ama bizim kazanmaya ihtiyacımız var. Kendi sahamızda verebileceğimiz en iyi mücadeleyi vermeye çalışacağız. İnşallah bu maçtan da güzel bir sonuçla ayrılırız” şeklinde konuştu.

Teknik Direktör Palut, takım savunmasını değerlendirirken; “Takım savunması dışında genel maçlar arası hatta maçların devre arası takımımda olmaması gerektiği kadar artı-eksi yönünde değişmeler olduğunu görüyorum. Bunun üzerinde takımımla konuşuyoruz. Ligin boyu çok kısaldı, bu şekilde iniş çıkışlara izin veren bir ortam artık yok. Onun için tekrar bir istikrar yakalamalıyız. Takım savunması da bu istikrarı yakalamamız gereken parametrelerin en başında geliyor. Ben de bu konudan rahatsızım ama geri kalan süreçte tekrar özveriyle, iyi mücadeleyle, doğru organizasyonla bunu da olması gereken seviyeye çekmeye çalışacağız. Tabii ki bu oyun değişmez mi? Mutlaka değişebilir ama bunu anlık oyun içerisinde veya maçtan maça değiştirmek kolay değil. Mutlaka alternatif sistemlerimiz de var ama biraz da genel istikrarlı gidiş, genel iyi gidiş sonuçların sezon boyunca kabul edilebilir olması bizi bu konuda çok fazla arayışlara açıkçası itmedi. Başka sistemler oynanabilir mi? Oynanabilir ama ben bunun basit bir şey olduğunu düşünmüyorum. Belli bir çalışma dönemi gerekir” ifadelerini kullandı.

Göztepe maçına milli arada çok iyi hazırlandıklarını anlatan Adil Demirbağ da açıklamasında; “Fenerbahçe maçında şanssız bir mağlubiyet yaşadık. Bunu Göztepe maçıyla telafi etmek istiyoruz. Tekrar çıkış yakalamak istiyoruz. Bu sene inanılmaz bir ivme yakalayıp bu seviyeyi yakaladık. İnşallah bu seviyeyi devam ettirmek için Göztepe maçını kazanıp önümüzdeki maçlara bakacağız. Ligdeki ikincilik seviyesini yakaladık ve onu koruyoruz. Göztepe maçını da kazanıp, bu seviyeyi koruyup hedefimize bir adım daha yaklaşmak istiyoruz. Göztepe maçıyla başlayıp Beşiktaş maçıyla bitireceğiz. İnşallah Şampiyonlar Ligi müziğini de bu şehirde çaldıracağız” dedi.