Kaymakam Mehmet TÜRK, ilçede faaliyet gösteren Özel Umut Bakım Merkezi’ni ziyaret ederek, Merkez’in sahipleri Gökhan ve Özgür Camcı kardeşler ve Kurum Müdürü Ayşe Demiral'dan çalışmaları hakkında bilgi aldı.

Umut Bakım Merkezi ilk olarak 2012 yılında İstasyon Caddesi’nde hizmete başlayan 120 kapasiteye sahip bir bina iken, daha sonra kapasitesini artırmak ve Avrupa standartlarında hizmet verebilmek için, Yeni Mahalle’de toplam 5000 m2 kapalı alana sahip 3 blok yatılı bakım merkezi ne dönüştü. Söz konusu bina Türkiye’deki en büyük bakım merkezi olma özelliğini taşıyor.



 Bedensel, zihinsel ve ruhsal engelli 223 vatandaşa, yaklaşık 140 çalışan ile hizmet verilen merkezde; her engel grubuna ait uygulama bahçeleri, hayvan barınakları, çocuk parkı, spor aletleri, fizik tedavi bandı ve basketbol-voleybol sahaları mevcut.



Kaymakam Türk, burada kalan yaşlıları da ziyaret ederek hal hatır sordu, onlarla sohbet ederek sorunlarını dinledi. Türk, sosyal sorumluluk adına yaptıkları çalışmalarından dolayı Camcı kardeşlere teşekkür ederek kurumdan ayrıldı.



Kaymakam Mehmet Türk’ün ziyaretinde Akşehir Devlet Hastanesi Başhekimi Dr. Bülent Erdem de hazır bulundu.