Öğrencilik yıllarında Pervasız’ın da karikatüristi olan ve özellikle kuruluş yıldönümlerimizde çizdiği karikatüriyle okuyucularımızın büyük beğenisini kazan Karikatürist Sanatçımız Gökçen EKE yine sosyal medyanın gündemine girmeyi başardı.

İtalya'da meydana gelen Morandi Köprüsü'nün çöküşü sonrası onlarca kişinin ölümüne yol açarak yas ve öfke yaratan bu duruma bir destek de usta bir yaklaşım sergileyerek yaklaşan ünlü karikatür sanatçımız Gökçen Eke'den geldi.



Karikatürist EKE, çöken köprü sonrasında Cenova kentinin futbol takımlarından Genoa ve Sampdoria taraftarlarının omuz omuza köprüyü birleştirmelerini gösteren bir eser yaparak büyük beğeni ve takdir topladı.



Sosyal medyanın ardından haber siteleri ve İtalya’daki yazılı basin da bu çizime yer verirken, ülkenin en büyük spor gazetelerinden olan Corriere dello Sport bu çizimi baş sayfasına taşıdı.



Üç buçuk yıldır İtalya'da yaşayan 36 yaşındaki Karikatürist Gökçen Eke, Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi mezunu olup, özellikle futbol konulu karikatürleriyle tanınıyor.