Yüksekova Belediyespor Kadın Futbol Takımı oyuncularını ve teknik heyetini kabulünde konuşan Bakan Kasapoğlu; Yüksekova, Hakkari ve Türkiye'nin gururu sporcularla bir arada bulunmaktan duyduğu memnuniyeti dile getirdi. “Gençlik ve Spor Bakanlığı, sizlerin bakanlığı. Sizleri bakanlığınızda ağırlıyor olmaktan dolayı mutluyuz” diyen Kasapoğlu, konuşmasında şu ifadelere yer verdi:

Kadınlar hayatımızın temel dinamikleri. Bizler de millet olarak kadının değeri bilen, onu toplumun, ailenin merkezine koyan ve sosyal hayatın öncüsü olarak gören bir medeniyetin evlatlarıyız. Onları her alanda öncü görme niyetimiz var.

Türkiye’de herkesin gündelik yaşamının bir parçasında sporla ilgilendiği, sporun hayat tarzı olduğu bir anlayışı güçlendirme zaruretimiz var. Kadınlarımız, inanıyoruz ki sporun tabana yayılması, spor kültürünün güçlendirilmesi noktasında öncü olacaklar.

Yüksekova Belediyespor Kadın Futbol Takımı; özveriyi temsil eden, alın terini, çalışkanlığı çok ciddi bir şekilde ortaya koyan, kardeşlik ruhunu, takım anlayışını güzel bir şekilde herkese kanıtlayan modern bir futbol takımı. Göreceli olarak yeni bir hikaye bu. Başlangıcı 2017 olan, emin adımlarla yürüyen, hemen 2. Lig'e çıkan bir takım. Demek ki kadın isterse başarır. İsterse neler yapabileceğini herkese çok güzel şekilde ispat eden bir kulüp, sporcu ekibi var. Sizleri tebrik ediyorum. Yolunuz, bahtınız açık olsun. Emeğin, alın terinin, gayretin, kardeşlik ruhunun, dayanışmanın önünde hiç kimse duramaz. Bunu bir kez daha sizler ispatlıyorsunuz.

Sporun öncüsü kadınlar kavramımızın içinin ne kadar dolu olduğunu son 10 günde kadınlarımızın başarılarıyla gördük. Yüzme, cimnastik, modern pentatlon, dalış. Tarihte ilkleri yaşıyoruz. İnanıyorum ki sizlerin de yolu bu manada açık. Sizlerin çok daha büyük başarılara imza atacağınıza inanıyorum. Bu ülkenin spor yarınlarının çok daha aydınlık olduğunu görüyorum. Sporu birkaç branştan ibaret görmediğimizi her zaman ifade ediyoruz.

Zap Suyu'nda rafting şampiyonası gerçekleştirdik. Hakkari'nin spor şehri olması noktasında çok önemli çalışmalarımız var. Tıpkı bugün olduğu gibi kardeşlik, beraberlik, dostluk, sevgi ve spor kazanacak.”