Selçuk Üniversitesi 15 Temmuz Stadı’nda gerçekleştirilen kapanış törenine; İslami Dayanışma Spor Federasyonu (ISSF) Başkanı ve Suudi Arabistan Spor Bakanı Prens Abdülaziz bin Turki el-Faysal el-Suud, Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Muharrem Kasapoğlu, Konya Valisi Vahdettin Özkan, Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay ve ülke temsilcileri katıldı.

İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan kapanış seremonisi, katılımcı ülkelerin bayraklarıyla birlikte sporcuların geçişiyle devam etti. Törendeki ışık ve havai fişek gösterileri de katılımcılara görsel bir şölen sundu.

Gençlik ve Spor Bakanı Kasapoğlu, törende yaptığı konuşmada; “Türkiye’mizde, Mevlana’nın bu hoşgörü ikliminde binlerce kardeşimizi ağırlamaktan büyük bir mutluluk duyduk. Mücadele dolu müsabakalardan sonra kazanan kardeşlik, birlik, beraberlik oldu.” dedi.

ISSF Başkanı Prens Abdülaziz bin Turki el-Faysal el-Suud da konuşmasında; “Dayanışma bizim adımız, barış bizim dilimiz, spor meydanlarında şerefli rekabet ise bizim yolumuzdur. Türkiye Cumhuriyeti’ne ve halkına şükranlarımı sunarım. Teşekkürler Konya.” ifadelerine yer verdi.

Kapanış programının son bölümünde ünlü sanatçı Kubat, verdiği konserle törene katılanlara güzel bir akşam yaşattı.