Bakanlıkta gerçekleşen kabule; Kayak Federasyonu Başkanı Ali Oto ile milli sporcular Berkin Usta, Fatih Arda İpcioğlu, Yusuf Emre Fırat, Ayşenur Duman ve Özlem Ceren Dursun katıldı.

Olimpiyatlara katılmanın bir sporcu için en üst seviye olduğunu, her sporcunun bu platformda ülkesini temsil etmenin hayalini kurduğunu ve bu hedef için çalışıp çabaladığını vurgulayan Bakan Kasapoğlu; “Sizler bu hayali gerçekleştirdiniz. Her birinizi gönülden tebrik ediyorum. Tokyo, olimpik ve paralimpikte ilkleri yaşadığımız bir süreç oldu. Bunlar tesadüf değil; büyük bir çabanın, gayretin ürünü. Yarının dünya, olimpiyat, Avrupa şampiyonları sizler olacaksınız. Bu hayalden öte realite. 2026’da çok daha fazla kota, çok daha başarıyla bunu gerçekleştireceksiniz” şeklinde konuştu.

Sporda bugünden yarına sonuç almanın mümkün olmadığını, uzun vadeli ve kapsamlı politikalarla başarıya ulaşmak için alt yapı yatırımının yanı sıra teknoloji ve bilimi bu sürece adapte etmek gerektiğini belirten Kasapoğlu; “Sadece Erzurum değil, Hakkari, Muş, Bitlis, her yerde spora ilgiyi artırma ve altyapıyı yukarılara taşıma noktasında çalışıyoruz. Palandöken, Sarıkamış, Erciyes’deki alanları her geçen gün revize ediyoruz. Kış sporlarında da ekilen tohumların meyvelerini almamız yakındır” dedi.