Özel Haber/ Bayram Uygun

Maç maç hazırlandıklarını ve hafta sonu oynanacak olan Eskil Belediyespor karşılaşmasına kilitlendiklerini belirten Akşehirspor Teknik Direktör Mehmet Erol, sözlerine şöyle devam etti:

“Çarşamba günü ilk maçımıza çıktık. Erteleme maçıydı ve benim ilk resmi maçımdı. Akşehir’e 12 Şubat 2022 Cumartesi günü akşam saatlerinde geldim ve bir gün sonra ilk antrenmana çıktım. Sudurağı Gençlerbirliği karşılaşması için Karaman’a gittik. 

Bu iki gün içerisinde oyuncularımıza bu maçla ilgili ne yapabileceğimizi, bu maçın ne kadar önemli olduğunu, takımın son sırada olmasının bizim için çok fazla anlam ifade etmediğini anlattım. Bu tip takımlar mücadele gücünü daha çok ortaya koyan, daha agresif olan takımlardır. Çünkü burası onlar için vitrindir. Küme düşmüş olabilirler veya son sırada olabilirler ve genç oyuncular kendilerini göstermek için daha agresif bir mücadele sergilerler. Bunları oyunculara aktardığım gibi yönetimle olan görüşmemde de dile getirdim.

Önemli olan gol sayısı değil alınacak puandı

Bu maçın zor olacağını söyledim. Bunun yanında nasıl oynamamız gerektiğini, nasıl başlamamız ve rakibi nerede karşılamamız gerektiğini, çok kısa zamanda da olsa işlemeye çalıştım. Maça gittiğimizde de rakibin bizim anlattığımız gibi agresif olduğu ortaya çıktı. Rakip oyuncular sahada neredeyse basmadık yer bırakmadılar. Oyuncu arkadaşlarım ellerinden gelen her şeyi yaptılar. Benim istediğim gibi oynamaya çalıştılar. Attığımız gollerde de kendilerine ne gösterdiysem onu uygulayarak sonuca ulaştılar. Tabi maç 3-0 bitti ama çok önemli değil, biz zaten 3 puan almaya gittik.  

Herkes; rakipler daha farklı skorlarla oyunu bitirdi, biz niye böyle bitirdik diye düşünebilir. Bizim için önemli olan 3 puan. Tamam, goller olabilir fakat yukarıyı yakalayabilmemiz için 3 puan çok önemli. Zor bir maç mı oldu; dönem dönem zor, dönem dönem kolay oldu. İstediğimiz puanı aldık. Bundan sonraki maçlarda da rakibe göre oynayacağız. Ne gerekiyorsa onu yapacak ve bu takımı da hak ettiği yere getirmeye çalışacağız.”