Genç Komek Yaz Okulu kapsamında KOMEK ve ASEM tarafından düzenlenen seminerde, çocuklara kendilerini nasıl korumaları gerektiği anlatıldı.

Akşehir Selçuklu Şehit Yunus Ertürk Anadolu Lisesi salonunda, İlçe Emniyet Müdürlüğü tarafından düzenlenen; İlçe Milli Eğitim Şube Müdürleri Bilal Eği ve İbrahim Gülcü, Halk Eğitim Merkezi ve Akşam Sanat Okulu Müdürü Kamil Ersoy ve ASEM Müdürü Songül Özcan Turan’ın da hazır bulunduğu  seminer öncesinde Belediye Başkanı Salih Akkaya ve Akşehir Kaymakam Vekili Tuzlukçu Kaymakamı Mehmet İlidi,  kısa birer konuşma yaptılar.



Başkan Akkaya; KOMEK ASEM tarafından düzenlenen el sanatları, spor vb. kursların yanında düzenlenen bu eğitim seminerinden duyduğu memnuniyeti dile getirdi. İstatistiklere göre Akşehir’de uyuşturucu kullanımının Türkiye ortalamasının altında olduğunu belirten Akkaya, öte yandan sigaranın bile, kullananlara ileriki yaşlarda ciddi sağlık problemleri yaşatan kötü bir alışkanlık olduğunu hatırlattı.



Kaymakam İlidi de; ‘’Çocuklardan beklenen sadece meslek sahibi olmaları değil, kendi ayakları üzerinde durabilen bireyler olmalarıdır.’’ diyerek, polisin korku unsuru olarak değil, sevgi vasıtası olarak görülmesi ve gösterilmesi gerektiğini söyledi.



Seminerde çocuklara; kendilerine güvenli bir koruma alanını nasıl oluşturabilecekleri, yabancılara karşı nasıl davranmaları gerektiği, trafik kurallarına uymalarının önemi, zararlı alışkanlıklardan ve bu maddeleri kullananlardan nasıl uzak durabilecekleri, güvenli internet kullanımı, tehlike karşısında vermeleri gereken tepkiler ve kendilerini nasıl koruyabilecekleri konusunda önemli bilgiler aktarılarak eğitim videoları izlettirildi.



Çocuk istismarları ve çocuklara yönelik olarak işlenen suçların artış gösterdiği bir dönemde; böyle bir seminer düzenleyerek önemli bir görevi üstlenen Akşehir İlçe Emniyet Teşkilatı’na teşekkür ediyor, çocuk istismarından uyuşturucu kullanma yaşının düşmesine kadar, suçu önleme ve çocukları koruma konusunda yapacakları bütün faaliyetlerini yürekten destekliyoruz.