Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Muharrem Kasapoğlu, Bakanlığının resmi internet sitesinden  paylaşılan kutlama mesajında; “Ata sporumuzun genç temsilcileri tarafından kazanılan bu madalyalar, güreşimizin geleceği açısından çok büyük önem arz etmektedir. Olimpiyat madalyasına kadar gidecek bir sürecin başında olan genç pehlivanlarımıza, bu meşakkatli ama gurur dolu yollarında başarılar diliyor, hepsinin gözlerinden öpüyorum. Sporcularımızın başarısında emeği geçen herkese, milletim adına teşekkür ediyorum” ifadelerine yer verdi.

Kenya’nın başkenti Nairobi’de düzenlenen 20 Yaş Altı Dünya Atletizm Şampiyonası’nda mücadele eden atletlerimizden de 2 madalya haberi geldi. Milli atletimiz Berke Çam, 400 metre engellide 49.38’lik derecesiyle Türkiye rekoru kırarak dünya şampiyonu olurken, Pınar Akyol ise gülle atma finalindeki 16.72’lik derecesiyle gümüş madalya kazandı.

Sporcularımızı tebrik eden Bakan Kasapoğlu; “23 sporcuyla mücadele ettiğimiz turnuvada 14 sporcumuzun final görmesi, dünya şampiyonluğu ve dünya ikinciliği kazanmamız, yaptığımız alt yapı yatırımlarının bir karşılığı olarak bizleri mutlu etmiştir” dedi.