Tuğba Danışmaz; Estonya’da düzenlenen Avrupa 23 Yaş Altı Atletizm Şampiyonası’nda kadınlar üç adım atlamada 14,09 metre ile Türkiye rekorunu yenileyerek Avrupa Şampiyonu oldu.

Çekya’nın Racice şehrinde düzenlenen 23 Yaş Altı Dünya Şampiyonası’nda BLW 2X (Hafif kilo ümit kadınlar iki çifte) dalında yarışan Mervenur Uslu ile Elis Özbay da ülkemize altın madalya kazandırdılar.

Altın Kemer 3. Kez Ali Gürbüz’ün oldu

Bakan Kasapoğlu, Kırkpınar’da Başpehlivanlık unvanı kazanan Ali Gürbüz için yayımladığı ve Bakanlığının resmi internet sitesinden de paylaşılan kutlama mesajında, şu ifadelere yer verdi:

“İki yıllık büyük hasretin ardından kavuştuğumuz ve bu yıl 660’ıncısı düzenlenen Tarihi Kırkpınar Yağlı Güreşleri finalinde rakibi İsmail Koç’u yenerek 3. kez Altın Kemeri kazanan Ali Gürbüz’ü kutluyorum. Er meydanında gerçekleştirdikleri epik mücadeleler ile izleyenlere Türk Pehlivanlarının heybetini gösteren tüm yiğitlerimizi tebrik ediyorum. Kel Aliço’nun, Koca Yusuf’un, Adalı Halil’in, Kurtdereli Mehmet’in emanetini bir kültür mirası olarak görüyor ve bu mirası en iyi şekilde yaşatmaya devam ediyoruz. Ata sporumuzu gelecek nesillere bırakma gayretiyle bu önemli organizasyonda ter döken tüm sporcularımıza teşekkür ediyorum.”