Akşehir Belediyesi’nin 4 yıllık süreç içerisinde yaptığı çalışmaları içeren bültenin basımı tamamlanarak dağıtımına başlandı.

Akşehir Belediye Başkanı Salih Akkaya’nın, geride bırakılan 4 yıla dair kısa bir değerlendirme yaptığı Önsöz şöyle:



‘’Tarihi ve kültürel zenginliği ile Anadolu’nun gözbebeği Akşehir’imiz için, göreve başladığımız ilk günden bu güne kadar, önemli hizmetlerin altına imza attık. Hiçbir şeyin çalışma isteğimizi ve şevkimizi kırmasına izin vermeden, 4.yılımızı geride bıraktık. Gerçekleştirdiğimiz projeler, önemli olduğu kadar örnek projelerdir. Bizler, icraatlarımızda şehrimize en yakışanı ve en iyisini yapmak için gayret sarf ediyoruz. Çünkü Akşehir tüm güzelliklere layıktır.  Geleceğimizi tasarlayarak yolumuza devam ederken, daha çok işimizin olduğunun farkındayız. Dört yıllık süreç içerisinde yaptığımız çalışmaları bu bültende sizlerin bilgisine sunarken, sizlerden aldığımız gücün ve desteğin de farkındayız. Daha güzel ve daha başarılı hizmetlerde buluşmak dileğiyle…’’



Önceki dönemlerde başlatılmış ve halen devam eden ya da tamamlanmış projeler ve yeni projelerle beraber yapılan tüm çalışmalar, bültende; Sokak Sağlıklaştırma ve Restorasyon Projeleri, Alt Yapı Çalışmaları, Üst Yapı Çalışmaları, İmar ve Şehircilik Çalışmaları, Peyzaj ve Park Projeleri, Kültür ve Turizm Faaliyetleri, Gençlik ve Spor, Eğitime Destek, Sosyal Belediyecilik, Engellilere Yönelik Hizmetler, Temizlik Hizmetleri, Kadın ve Aileye Yönelik Hizmetler ve Yapılması Planlanan Projeler olmak üzere 13 başlık altında toplanmış.



2014-2018 yılları yatırım bedelleri ise; Akşehir Belediyesi 60 milyon 150 bin TL, Büyükşehir Belediyesi 84 milyon TL ve Bakanlıklar 390 milyon 110 bin TL olmak üzere, toplam 534 milyon 260 bin TL olarak gerçekleşmiş.