Akşehir İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından, 11-13 Şubat 2022 tarihleri arasında Osmaniye’de düzenlenen Şampiyonadan 3 madalya ile dönen sporcu öğrencilerimiz için yapılan paylaşımda; “49 kg sıkletinde yarışan, koparmada 67 kilo ve silkmede 88 kilo kaldırarak toplamda 155 kilo derecesiyle Türkiye Şampiyonu olan öğrencimiz Halil Ergün ve antrenörü Beden Eğitimi Öğretmeni Murat Korkmaz’ı kutlar, başarılarının devamını dileriz” ifadelerine yer verildi.

Antrenör Murat Korkmaz da sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımla her 3 sporcusunu ayrı ayrı kutlarken; “Bu başarının arkasında olan ve destek veren herkese ayrı ayrı teşekkür ederiz. Akşehir’imize ve okullarımıza hayırlı olsun” dedi.

Bunu Hep Yapıyorlar

Başarılı haltercilerimiz, geçtiğimiz yıl Haziran ayında yapılan Yıldızlar Türkiye Halter Şampiyonası’ndan da madalyayla dönmüşler ve U-15 kategorisinde; Halil Ergün 49 kiloda Türkiye İkinciliği, Sait Gürkan Geçitlioğlu 81 kiloda Türkiye Üçüncülüğü, Ufuk Sayargil 73 kiloda yine Türkiye Üçüncülüğü elde etmişlerdi.

2021 yılı Aralık ayında düzenlenen Konya Gençler Halter İl Birinciliği Yarışmalarında da Halil Ergün 49 kiloda, Ufuk Sayargil 73 kiloda ve Sait Gürkan Geçitlioğlu 89 kiloda İl Birincisi olmuşlardı.