Yerel haberler dışında, Trump’ın papazı ve Amerikan Doları kuru arasında sıkışan gündemde yer bulamayan; 7 dalda paket halinde düzenlenen Avrupa Şampiyonaları ve bir de İşitme Engelliler Avrupa Futbol Şampiyonası var.

7 büyük Avrupa federasyonunun bir araya gelerek paket halinde düzenlediği şampiyonalardan Yüzme, Atletizm ve Cimnastik dallarındakiler Almanya’da, Golf, Kürek, Triatlon ve Bisiklet dallarındakiler ise İngiltere’de yapılırken, 6-12 Ağustos tarihleri arasında gerçekleştirilen Avrupa Atletizm Şampiyonası’na Berlin’deki Olimpiyat Stadı ev sahipliği yaptı. 49 ülkeden 1542 sporcunun katıldığı organizasyonda ülkemizi 43 sporcu temsil etti.



Yüzmede 3 bayan sporcumuz 4 stilde yarı final, bir stilde final yüzdüler. Cimnastikte halka aletinde İbrahim Çolak Avrupa 2. olarak Gümüş madalya aldı.



Atletizmde erkekler  100 metrede Jak Ali Harvey  Bronz, erkekler  400 metre engellide Yasmani Copello Escobar  Gümüş,  erkekler  200 metrede Ramil Guliyev Altın, bayanlar 5 bin metrede Yasemin Can Bronz ve erkekler 4x100 bayrak yarışında Türk takımı Gümüş madalyaya hak kazandılar.  Kürsüye çıkmasa da iyi derece yapan ve Türkiye rekoru kıran sporcularımız da oldu. Daha önce U20 Dünya ikincisi olan Meryem Bekmez, büyüklerde ilk kez katıldığı şampiyonada,  bayanlar 20 km yürüyüşte;  Türkiye’nin tarihteki en iyi sonucunu alırken 5 Türkiye rekorunu da yeniledi. Alperen Acet erkekler yüksek atlamada Avrupa 5.si,  Polat Kemboi  Arıkan erkekler 5 bin metrede Avrupa 6.sı oldular.



1-11 Ağustos tarihleri arasında İsveç’te yapılan İşitme Engelliler 21 yaş altı Avrupa Futbol Şampiyonası’ndan da sevindirici haber geldi. Türk Milli Takımı, Ukrayna’yı  finalde  4-0 gibi üstün bir skorla  yenerek  Şampiyon oldu.