‘’EY YÜKSELEN YENİ NESİL, GELECEK SİZİNDİR. CUMHURİYETİ BİZ KURDUK; ONU YÜKSELTECEK VE SÜRDÜRECEK SİZSİNİZ.’’ M.KEMAL ATATÜRK

Pervasız Gazetesi olarak; Atatürk’ü Anma ve Gençlik ve Spor Bayramı’nızı kutluyor, bu bayramı gençliğe armağan eden Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü saygıyla ve şükranla anıyoruz.



Mustafa Kemal, 16 Mayıs 1919 tarihinde Bandırma vapuru ile İstanbul’dan ayrılarak Samsun’a ayak bastığı ve Milli Mücadele’yi başlattığı tarih olan 19 Mayıs’ın ulusal bir bayram olmasını, ölümünden hemen önce bizzat kendisi istemişti. O’nun Türk gençliğine armağan ettiği 19 Mayıs Gençlik ve Spor Bayramı, 1981 yılından bu yana Atatürk’ü Anma ve Gençlik ve Spor Bayramı olarak kutlanıyor.



Her yıl olduğu gibi bu yıl da Akşehir’de 19 Mayıs Atatürk’ü Anma ve Gençlik ve Spor Bayramı dolayısıyla resmi kutlamalar yapılacak; resmi, özel kurum ve kuruluşlar bayraklarla donatılacak.



Gençlik Hizmetleri ve Spor İlçe Müdürlüğü’nün verdiği bilgiye göre kutlamalar, Anıt Alanı’na saat 09:15’de çelenk konulması, saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayacak. Ortaöğretim okulları bayramı okullarında kutlarken, resmi bayram kutlama programı Akşehir Şehit Selçuk Özer Anadolu Lisesi’nde, havanın yağışlı olması halinde ise Şehit Ömer Halisdemir Kültür Merkezi’nde yapılacak.



Bugün saat 10:00’da başlayacak olan programda; saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından, Gençlik Hizmetleri ve Spor İlçe Müdürü tarafından, günün anlam ve önemi ile ilgili bir konuşma yapılacak. Oldukça zengin olarak hazırlanan program, bir öğrencinin şiir okumasıyla başlayıp, Atatürk Ortaokulu Halk Oyunları Ekibi’nin gösterisi, Taekwando gösterisi, Boks gösterisi, bir öğrenci tarafından kompozisyon okunması, Halter gösterisi ve  Güreş gösterisi ile devam edecek. Resim, şiir, kompozisyon yarışması ve sportif müsabakalarda ilk 3 dereceye giren öğrencilere ödüllerinin verileceği Ödül Töreni’nin ardından, Küçükağa Anaokulu Jimnastik Gurubu’nun gösterisiyle program sona erecek.



‘’EY YÜKSELEN YENİ NESİL, GELECEK SİZİNDİR. CUMHURİYETİ BİZ KURDUK; ONU YÜKSELTECEK VE SÜRDÜRECEK SİZSİNİZ.’’ M.KEMAL ATATÜRK