Gençlik ve Spor Bakanlığı, koronavirüs tedbirleri kapsamında günlerini evde geçirmekte olan gençlere yönelik, Evde Yaşam Üzerine Yenilikçi Fikirler konseptiyle “Online Genç Ideathon Yarışması” düzenliyor.





Gençlerin kişisel gelişimlerini desteklemek, ev hayatı ve yaşam dengesini kurmalarına yardımcı olmak, evde hareketliliği artırmak, gönüllülük faaliyetlerini iyileştirmek amacıyla düzenlenen yarışma; Evde Spor, Evde Gönüllülük ve Evde Kişisel Gelişim olmak üzere 3 farklı kategoride gerçekleştirilecek. Yarışmaya, 14-29 yaş aralığında gençler, bireysel olarak ya da 2 veya 3 kişilik takımlar halinde, http://e-genc.gsb.gov.tr/EGenc/Content/Ideathon2020 web adresinden 10 Mayıs’a kadar başvuru yapabilecekler.





Yapılacak ön eleme sonrasında belirlenecek olan finalistler; 13 Mayıs’ta online olarak yapılacak tanıtım ve oryantasyon toplantısı sonrasında projelerini, koronavirüs tedbirleri kapsamında sosyal mesafe kurallarına uygun şekilde yine online platformlarda gerçekleştirecekler. Finalistler çalışmalarını ise 15 Mayıs’ta çevrimiçi videolu görüşme yöntemi ile alanında uzman isimlerden oluşan jüriye sunacaklar.





Sunumlar sonucunda, her kategori için birincilere 5 bin, ikincilere 3 bin ve üçüncülere ise 2 bin TL para ödülü verilecek.