Karşılaşmalara maç maç hazırlandıklarını ve 20 Mart 2022 Pazar günü Çatalhüyük Çumra Belediyesporla oynayacakları çok önemli bir karşılaşmaya odaklandıklarını ve tüm Akşehirli sporseverleri bu maça davet ettiklerini dile getiren Akşehirspor Teknik Direktör Mehmet Erol, sözlerine şöyle devam etti:

“En son K.Ereğlispor maçını oynadık. Gönül isterdi ki bu maçtan da galip gelelim. Golü bulduk skoru da yakaladık ancak oyuncularıma bir haftadır dediğimiz şuydu; duran toplar bu maçın sonucunu belirler çünkü zemin her iki takım için de zor şartlardaydı. Bu durum kendimizi savunmak açısından söylediğimiz bir şey değil. Her iki takımda futbol anlamında çok fazla bir şey yapamadı. Ayakta kalan ve duran topu iyi kullanan maçı kazanacaktı. Hafta içinde oyuncularıma dediğim gibi golü duran toptan bulduk. Özellikle ceza sahası dışında rakibe serbest vuruş imkanı verilmemesi konusunda sürekli uyarılarda bulunduk, onları not aldık ve söyledik.Ancak bu futbol oyunu. Biz bir anda golü attıktan sonra rakibimiz ceza sahamız dışından bir serbest vuruş buldu ve onu da gole çevirdi.

Kısacası maçtan önce söylediklerimiz maalesef oyun içinde oluştu. Bir puan iyimi dir kaybetmektense tabi ki iyidir ama kurallar gereği bizim gibi takımların mutlaka galip gelmesi gerekiyordu. Bu haftayı maç yapmadan geçiyoruz. Bundan sonraki maçların tamamını kazanmamız gerekiyor. Kazanmak içinde oyuncu grubu ve yönetiminin beraber olmasının dışında bulunduğunuz şehrin ve ilçenin bütünlüğünün bir araya gelmesi gerekiyor. Bu nedenle birlik ve beraberlik içinde olmamız gerekiyor. Tabi bunu biz Sarayönü maçında gördük, hafta içi olmasına rağmen sporsever halkımız geldiler ve sürekli desteklediler. 

Özellikle Çatalhüyük Çumra Belediyespor ve  Isparta 32 Emrespor karşılaşmalarında taraftar ve Akşehir halkı stadyumu doldurursa buna çok seviniriz. Çünkü bu takım Akşehir Halkının takımı, bu takım üst ligleri hak ediyor. İnşallah Akşehirspor bir şekilde ligde kalacak ve yönetim daha güzel işlere destek verecektir. Akşehir gerek altyapısıyla gerekse de spora olan tutkusuyla 3. Ligi de, 2. Ligi de gerekirse PTT ligini de kaldıracak güçte ama öncelikle doğru yapılanma doğru işler yapılması gerekiyor.

Hedefimiz takımımızı ligde bırakmaktır. Bir teknik direktör olarak benim Akşehir Halkından istediğim tek şey; gelin beraber olalım birlik olalım ve bu takımı her şekilde ligde tutalım.”