Konuyla ilgili olarak telefonla bilgi aldığımız Konya Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu Başkanı Remzi Ay, Gölyazı Belediyespor’un BAL’dan çekildiğine dair dilekçenin kuruma ulaştığını söyleyerek durumu doğruladı.

Gelendost Spor’un sosyal medya hesabından yapılan paylaşımda ise gerçekleştirilen Yönetim Kurulu toplantısı sonrasında Kulübün kapatılması kararı alındığı duyuruldu. 

Kulübü ayakta tutabilmek için maddi ve manevi tüm imkanların seferber edildiği ancak bu çabaların destek görmediği belirtilen paylaşımda, özetle şu ifadelere yer verildi:

“Geçen yıl Kulübü kapatma kararı almıştık. Çünkü tek başımıza 7 yıldır savaş vermekten yorulmuştuk. Ne zaman ki yetiştirdiğimiz bir takım sporcuların aileleri gelerek ‘siz olmasaydınız belki bizim çocuklarımız uyuşturucu bağımlısı olacaktı, belki kötü alışkanlıklar edineceklerdi, topluma zararlı bireyler olacaklardı’ dediler, bu durum kararımızı tekrar gözden geçirmemize sebep oldu. Toplum için doğru şeyler yaptığımız ortaya çıktı, dedik. Bugüne kadar Gelendost Belediyesi imkanları dahilinde yardımda bulunmaktaydı. Bu vesile ile Belediye Başkanımıza teşekkürü borç biliriz. Ayrıca Kaymakamımız Onur Alimoğlu’na da verdiği desteklerden dolayı teşekkür ederiz.

Sporsal başarı anlamında futbol takımımızı 2. Amatör Lig’den BAL Ligi’ne kadar çıkararak Gelendostspor tarihinin en büyük başarısını yakaladık. Altyapıyı faaliyete geçirdik ve çocuklarımızın kötü alışkanlıklardan uzak durmasını sağladık. Geçmişe sahip çıkarak Miryokefalon Zaferini formamıza işledik. Amatör branşları açarak bir çok başarı yakaladık. İşler fazla kötüye gitmeye başlayınca ve istediğimiz desteği de alamayınca yılmadık, hep mücadele ettik. Açıkçası burada artık bir şey yapmanın önemi olmadığını düşünmekteyiz.

Değerli Gelendost Spor taraftarı; zor durumda kalmamaları için oyuncuları serbest bıraktık. Bugün şartların bunu getirdiğini düşünüyor, 7 yıl büyük gururla, onurla sürdürmüş olduğumuz görevimizden istifa ediyoruz. İnşallah Gelendost için hayırlı olur. Bu zamana kadar kusurumuz olduysa büyük Gelendost Spor ailesinden ve hepinizden özür diliyoruz. Kimseyi eleştirmek, yanlış birşey söylemek haddimiz değil.

Uzun sözün kısası; tüm branşları ile Gelendost Spor kapatılmıştır. Üzülenler de olacaktır, sevinenler de. Gelendost’un neler kaybettiğini yakın zamanda gördüğümüzde ise yaşanacak pişmalıklar hiçbir şeyi geri getirmeyecektir.”

Grubumuzda yer alan Gelendost Spor, ilk yarıda oynadığı toplam 9 maçta 1 galibiyet, 2 beraberlik ve 6 mağlubiyet alarak 5 puanla 8. sırada, Gölyazı Belediyespor ise 9 maçta 1 galibiyet ve 8 mağlubiyet alarak 3 puanla 9. sırada bulunuyorlardı.