59. Uluslararası Akşehir Nasreddin Hoca Şenliği kapsamında; ‘Eşeğe Düz Binme’, ‘Eşeğe Ters Binme’ ve ‘En Güzel Gözlü Eşek’ yarışmaları yapıldı. Dereceye giren eşeklerin sahiplerine para ödülü ve plaket verildi.

Akşehir Belediyesi ve Akşehir Nasreddin Hoca Av Doğa Sporları Kulübü’nce düzenlenen ve Nasreddin Hoca Stadı’nda gerçekleştirilen yarışmalara, vatandaşlar yoğun ilgi gösterdi.

Belediye Başkanı Salih Akkaya, Temsili Nasreddin Hoca ve ilçe protokolünün de izlediği yarışlar öncesinde, yerli ve yabancı halk oyunu ekipleri tarafından gösteriler sunuldu. İlk olarak 12 eşeğin katıldığı ve 2 etapta gerçekleştirilen Eşeğe Düz Binme Yarışı yapıldı. Her etapta ilk 3’e giren eşeklerin, üçüncü ve son etapta bir kez daha yarışmasıyla birinci, ikinci ve üçüncü belirlendi. Eşeğe düz binme yarışında Mevlüt Vanlı’nın 4 numaralı eşeği tüm eşekleri geçerek farklı bir şekilde birinci oldu. 9 numaralı eşekle Mustafa Karakaya ikinci, 1 numaralı eşekle Ali Aslan üçüncü oldu.

Eşeğe ters binme yarışında ise biniciler, eşeklere ters binerek bitiş çizgisine ulaşmaya çalıştılar. Bu yarışmada 4 numaralı eşekle Mevlüt Vanlı’nın eşeği tüm eşekleri geçerek birinci oldu. 6 Numaralı eşekle Ahmet Taştan ikinci ve 9 numaralı eşekle Mustafa Karakaya üçüncü oldu.

Yarışmada son olarak en güzel gözlü eşek seçildi. Dünyanın en güzel gözlü canlısının eşekler olmasından esinlenerek yapılan yarışmada; jüri üyeleri 12 eşek arasından en güzel gözlü eşeği seçmekte oldukça zorlandı. Temsili Nasreddin Hoca’nın da jüri üyeliği yaptığı yarışmada, Büşra Karakaya’nın 12 numaralı eşeği En Güzel Gözlü Eşek seçilerek küçük sahibini sevindirdi.



Yarışmalarda dereceye giren eşek sahiplerine para ödülleri ve plaketleri; yarışmayı izleyen Akşehir Belediye Başkanı Salih Akkaya, AK Parti İlçe Başkanı Abdurrahman Çardakoğlu ve Akşehir Nasreddin Hoca Av Doğa Sporları Kulübü Başkanı Mehmet Küçüktongarlak tarafından verildi.