4 Türkiye Şampiyonluğu, 2 Avrupa Şampiyonluğu ve 2 de Dünya Şampiyonluğu bulunan Akşehirli İmam Hatip Lisesi öğrencisi Mehmet Sami Saraç okula bir türlü yaranamadı.


21-22 Haziran 2014 tarihlerinde Moskova’da düzenlenen 5. Para Taekwondo Şampiyonasında Akşehir Nasreddin Hoca Taekwondo Spor Kulübü sporcusu ve Akşehir İmam Hatip Lisesi son sınıf öğrencisi Mehmet Sami Saraç yine Dünya Şampiyonu oldu.


Ancak, şampiyon, son sınıf olmasına rağmen bir dersten bırakıldı. Şube Öğretmenler Kurulunca da geçirilmeyen Saraç şimdi sınıfta kalmakla karşı karşıya. 10. sınıftan sorumlu olduğu Kuran-ı Kerim dersinden son sınıfta da zayıf alan Dünya Şampiyonu Saraç, şimdi sevinç yerine sınıfta kalma korkusu yaşıyor.


Tüm Dünyanın imrenerek baktığı ve engeline rağmen tüm zorlukları aşarak Akşehir ve tüm Türkiye'ye birincilikler yaşatarak al yıldızlı bayrağı Moskova'da ve diğer ülke şehirlerinde dalgalandıran Milli Sporcumuz Mehmet Saraç'ın sadece derslerle değerlendirilmesi ve sınıfta bırakılma riski taşıması tüm hayranlarını üzdü.


Türkiye’nin gururu olan ve 2 kez Avrupa, 2 kez de Dünya şampiyonu olarak bugüne kadar ülkemize 4 altın madalya kazandıran Saraç'ın yeni hedefi olimpiyat şampiyonluğu. Ancak Saraç'ın her şeyden önce okul engelini aşması gerek.