Akşehir’de spor alanında faaliyet gösteren amatör spor kulüpleri, çocuk ve gençlere yönelik spor akademileri ve spor salonları ile kendisini spora adamış antrenörler ve ülkemizde ya da uluslararası organizasyonlarda başarılar elde etmiş sporcular; futbol, voleybol, basketbol gibi yaygın branşlar dışında kalan spor dallarında, öncelikle gençleri hedef alarak tüm halkı spor yapmaya davet etmek için bir araya geldiler.





“Spor yapan bir şehir: Akşehir” sloganıyla, “Benim Sporum” projesini oluşturmak ve hayata geçirmek üzere yapılan toplantının düzenlenmesini organize eden AKADEMİK Kulübü Başkanı Bayram Çini, amaçlarını şu cümlelerle ifade etti:





“Özellikle topla oynanan takım oyunları dışında kalan branşlar olarak, ekstrem spor da diyebileceğimiz macera ve aksiyon sporlarında ilçemizin en aktif kulüp ve antrenörleri olarak girişeceğimiz bu projede hedefimiz; Akşehirlilerle birlikte başarıya ulaşmak olacaktır. Bu amaçla gerçekleştirdiğimiz toplantıda; hedeflerin belirlenmesi ve aksiyon planlarının yapılması konularında olumlu bir başlangıç yaptık. Sporun yaşamımızdaki etkisi ve önemini ön plana çıkartarak, kişisel anlamda her birimize uygun olduğunu düşündüğümüz sporu yapmak adına “Dünyanın Ortasından” örnek olacak bir hareketi başlatmak üzere herkesi kulüplerimize ve salonlarımıza bekliyoruz.





Kulüplerimizi ve yapılan sporları kısaca tanıyalım:





Akşehir Selçuklu Spor Kulübü; Geleneksel Türk Okçuluğu branşında,





Ak- Nasreddin Spor Kulübü; Boks branşında,





Atatürk Ortaokulu Spor Kulübü; Halter branşında,





Akşehir Nasreddin Hoca Taekwon-do Spor Kulübü; Taekwon-do branşında,





Olimpia Spor Akademi; Pilates, Jimnastik, Bale, Zumba, Dans ve Aerobik branşlarında,





Akşehir Sportif Havacılık Kulübü; Yamaç Paraşütü branşında ve





Akşehir Aktif Dağcılık Eğitim Merkezi Gençlik Spor Kulübü; Dağcılık ve Doğa Sporları branşında.





Bünyemizdeki bu sporlara benim de bir diyeceğim, katmak istediğim spor var, çorbada benim de tuzum olsa diyorsanız, bir de ortaya emeğinizi koyacaksanız, aramızda sizleri de görmekten mutluluk duyarız.





“Hiç bir şeye sınır koymamalısınız. Ne kadar hayal ederseniz, o kadar ileriye gidebilirsiniz” demiş düşünür.





O halde hayalleriniz için, sağlığınız için, biz hazırız.”





Çocukların ve gençlerin farklı spor dallarına olan yeteneklerini keşfetmek, yeni nesilleri spor yoluyla sağlıklı ve kötü alışkanlıklardan uzak tutarak yetiştirebilmek amacına hizmet etmek üzere başlatılan bu projeyle, çocuklarımızın özellikle amatör spor kulüplerimizde yetiştirilerek Türk sporuna kazandırılması hedefleniyor.