Yurt dışından 3 sporcunun da katıldığı yarışmada toplam 106 pilot yarıştı. Yarışmalar sonunda dereceye giren pilotlar ve kulüpler şöyle sıralanıyor:

*Spor Klasmanı: Ankara BULUT Sportif Havacılık Kulübü’nden Emre Olcer birinci, Elazığ Sportif Havacılık Kulübü’nden Mert Günel ikinci, Bangladeşli pilot Md Samsul Alam Khan Riad üçüncü oldular.

*Genel Klasman: İranlı pilot Masoud Mehrakizadeh birinci, Manisa Saruhanlı Belediyesi ekibinden Vedat Kartal ikinci, Ankara BULUT Sportif Havacılık Kulübü’nden Emre Olcer üçüncü oldular.

*Kadınlar Klasman: Sakarya FENOMEN Air Sports Yamaç Paraşütü Uçuş Okulu’ndan Irmak Can birinci, yine aynı okuldan Gülşah Güğül ikinci, Alanya Sportif Havacılık Kulübü’nden Merve Kanmaz üçüncü oldular.

*Kulüpler Klasman: Antalya Yamaç Paraşütü Kulübü birinci, Ankara BULUT Sportif Havacılık Kulübü ikinci, Sakarya FENOMEN Air Sports Yamaç Paraşütü Uçuş Okulu üçüncü oldular.

8’inci Akşehir XC-OPEN Yamaç Paraşütü Mesafe ve Eğitim Yarışması’nda dereceye giren pilotlar ve takımlara madalya ve kupaları; ilçe protokolü, Türkiye Hava Sporları Federasyonu Başkanı Ahmet Çağrı Özer ve tüm yarışmacıların katılımıyla Akşehir Kültür Merkezi’nde düzenlenen törenle takdim edildi.

Törende bir konuşma yapan Akşehir Kaymakamı Ahmet Sait Kurnaz; sporculara, gelecek yıl da katılmaları dileğiyle teşekkür ederken, yamaç paraşütünün riskli olduğu kadar keyifli bir spor dalı olduğunu belirten Belediye Başkanı Salih Akkaya da “İyi ki, geldiniz. İyi ki varsınız. Şehrimizin tüm güzelliklerini anlatmanız için sizlere istirhamda bulunuyorum. Görüştüğünüz karşılaştığınız dostlarınıza anlatarak Nasreddin Hoca Diyarı Akşehir’imize onları davet etmenizi istiyorum” şeklinde konuştu.

Yarışma Direktörü Ali Yıldız, yaptığı konuşmada; “Benim için Akşehir’in çok ciddi bir değeri var, önemi var. Burada çok şeyler öğrendiğimizi düşünüyorum. Bölgedeki lokal kulübümüz tarafından üstlenilerek, Belediyemizin desteği ile gelenekselleşerek kapsamlı hale gelen Türkiye’nin ilk ve tek eğitim yarışması diyebilirim. Belediyemizin bu sene gerçekleştirdiği yatırımlar için kendilerini tebrik ediyorum. Bundan sonraki yarışmalarımızı, daha istekli bir şekilde yapacağız. Emeği geçen tüm paydaşlarımıza teşekkür ediyorum” dedi.

Akşehir Sportif Havacılık Kulübü Başkanı Hüdaverdi Bozdağ ise yaptığı değerlendirmede; “Başladığımız zamanlardaki durumla şimdiki durum arasında dağlar kadar fark olduğunu düşünüyorum. Sizleri daha iyi konumlarda ağırlamaktan şeref duyarız. Bu yıl hiçbir eksiğimizi bırakmadan yapan Akşehir belediyesi ve tüm paydaşlarımıza teşekkür ediyorum” ifadelerine yer verdi.