AKADEMİK, Akçeşme’ye düzenlediği doğa yürüyüşüne Konya Valisi Cüneyit Orhan Toprak’ın kızı Zehra ile katılmasıyla, bir ilki daha gerçekleştirmiş oldu.





Konya Valisi Cüneyit Orhan Toprak ve Konya Afet İl Müdürü Yıldız Tosun, Akçeşme’ye düzenlenen doğa yürüyüşü için Akşehir’deydi. Afyon İHH Arama Kurtarma, ILDOS, TODOS ve Ak Nasreddin Kulüpleri ile Konya AFAD Ekibi de yürüyüşe katılanlar arasındaydı.





Güneşli bir havada gerçekleştirilen yürüyüşün ilk etabı, ekibin Kitapfon’a ulaşmasıyla tamamlandı. Burada ekibi; ‘’Ben göle yoğurt mayaladım. Sizler gönüllere sevgi mayaladınız.’’ diyerek karşılayan Temsili Nasreddin Hoca, ‘’Dağ yürümezse abdal yürür’’ sözünü hatırlattı. Hoca, Vali Toprak’a ‘’Akşehir Tarihi’’, Yıldız Tosun’a ise ‘’Atatürk Akşehir’de’’ isimli kitapları hediye etti. Kısa bir çay molasının ardından tekrar başlayan yürüyüşle Sevgi Ağaçları geçilerek 1700 rakımlı Çeşme Tepe Zirvesi yapıldı. Verilen mola ve fotoğraf çekimlerinin ardından inişe geçildi.





Akşehir Belediye Başkanı Salih Akkaya, etkinlik sonrasında protokole Hıdırlık Tesislerinde bir yemek verdi. Yemeğin ardından Vali Toprak ve AFAD İl Müdürü Yıldız Tosun’a hediyeler takdim edildi.





AKADEMİK Kulübü Başkanı Bayram Çini, gerçekleştirilen doğa yürüyüşü etkinliğini şu sözlerle değerlendirdi: ‘’Etkinlikte Valimizle ‘sürdürülebilir kalkınmada dağlık alan yönetimi ve doğada yapılan sportif faaliyetlerde çevresel sürdürülebilirlik’ konularında bilgi paylaşımında bulunuldu. Dağcıların, doğaya hangi konuda olumlu ya da olumsuz etki ettiklerine örnekler verildi. Doğaya etki eden değil, doğayla uyumlu olan bir toplum olmanın hedeflendiği vurgulandı. Doğa sevgisini bildiğimiz Valimiz de, insanların iş ve çevresel yüklerinden kaynaklanan stresten kurtulmalarında, bu tip etkinliklerin önemine değindi. Kulübümüzün gelecekteki çalışmalarının takipçisi olacağını söyledi. ‘’Akşehir’de yaşamış olsaydım her fırsatta buralarda yürüyüş yapmak isterdim’’ demesi, sahip olduğumuz zengin kaynakları korumamız gerektiğinin göstergesidir.





Temsili Hocamız Mustafa kardeşime, çay demleyen Abidin ağabeyime, İrfan kardeşime, fotoğraf çeken Berkay, Naz, Salim ve Tunahan’a teşekkür ederim.’’





Etkinliği izleyen muhabirimiz Ayşe Okan’ı performansından dolayı kutlayan Valimize, Akşehir’de gerçekleştirilen bu etkinliğe katılımından dolayı Pervasız Gazetesi olarak teşekkür ediyoruz.