Büyükşehir Yasası’yla Akşehir’in mahallesi haline gelen eski köy ve kasabalarda da hizmetlerini sürdüren Akşehir Belediyesi tarafından, Çakıllar Mahallesi’ne bir düğün salonu yaptırılıyor.

Akşehir Belediye Başkanı Salih Akkaya, Çakıllar Mahallesi’nde inşaat çalışmaları devam eden ve 570 metrekare kapalı alana sahip olacak olan düğün salonunun inşaat alanında incelemelerde bulundu ve çalışmalar hakkında bilgi aldı. Başkan Akkaya’ya Akşehir Belediyesi Fen İşleri Müdürü M. Ozan Küçük eşlik etti.



Çakıllar Mahallesi’ne verdikleri sözü yerine getirebilmenin sevincini yaşadıklarını söyleyen Başkan Akkaya; “Çakıllara yaptığımız bir ziyaret sırasında böyle bir talep gelmişti ve söz verdiğimiz salonu şimdi yapmaya başladık. Bu salonumuzun inşaat bedeli KDV dahil 1 Milyon TL’dir. Yemek ikramlı organizasyonlarda 600 kişilik, yemeksiz düğün ortamlarında ise 800 kişilik bir kapasiteye sahiptir. İnşallah bu yılsonu bitirilecek. Akşehir Belediyesi olarak ve Meclis üyelerimizle birlikte bu sözümüzü yerine getirmiş olduk. Hayırlı uğurlu olmasını diliyorum.” dedi.



Sentetik Çim Sahada Çocuklarla Futbol Oynadı



Çakıllar Mahallesi’ndeki incelemeleri sırasında, yine Akşehir Belediyesi tarafından Çakıllar’a yaptırılan sentetik çim sahada futbol oynayan gençler ve çocuklarla bir araya gelen Başkan Akkaya, onlarla sohbet edip birlikte futbol da oynadı.



Başkan Akkaya; “Çakıllar mahallemizde istikbalimizin güvencesi olan çocuklarımızla beraberiz. Merkez Camii ve Aşağı Mahalle Camii’nde Yaz Kuran Kursu’na katılan çocuklarımız, 2016 yılında Akşehir Belediyesi olarak yaptığımız sentetik çim sahamızda maç yapıyorlar. Gençlerimizin burada büyük bir heyecanla maç yaptıklarını görünce onlarla beraber olalım istedik. İmam hatip arkadaşlarımızı da, gençlerimize dini bilgiler vermenin yanı sıra böyle sportif faaliyetlere de aracı oldukları için tebrik ediyorum. Gençlerimize sıhhat, sağlık, afiyet ve başarılar diliyorum.” diye konuştu.