Protokol çerçevesinde, TÜBİTAK işbirliğinde planlanan ve Türkiye’de ilkleri içeren çalışmalar arasında yer alan Spor Araştırmaları Çağrısı için disiplinler arası bir yaklaşımla biyomedikal, sinirbilim, biyoteknoloji, mekatronik, psikoloji gibi farklı disiplinleri de kapsayan çok sayıda proje başvurusu yapıldı.

Söz konusu projelerin bilimsel değerlendirmeleri, titiz bir çalışma sürecinin ardından sona erdi. Projelerin değerlendirilmesi aşamasında 99 çevrimiçi panel düzenlenirken, bu panellere 121 farklı üniversitede görev yapan 521 panelist katılım sağladı ve yapılan bilimsel değerlendirmeler sonucunda 31 proje önerisinin desteklenmesine karar verildi.

Projelere ilişkin değerlendirme raporlarına, en geç iki hafta içerisinde http://pys.tubitak.gov.tr adresinden ulaşılabilecek. Projeleri desteklenmesine karar verilen proje önerisi sahiplerinin, değerlendirme raporu kendilerine ulaştıktan sonra bir hafta içerisinde (proje önerisinde talep edilen bütçeye göre) TÜBİTAK Bütçe Tablosunu doldurmaları ve aynı internet adresinden sisteme yüklemeleri gerekecek.

Değerlendirmenin sonuçlanmasıyla; spor ve sporla ilişkili tüm alanlarda yeni bilgi üretilmesi, yenilikçi yaklaşımların geliştirilmesi, mevcut durum ve sorunların kanıt temelli bilimsel verilerle ortaya konulması ve çözüm önerilerinin geliştirilmesine yönelik bilimsel araştırma projelerinin desteklenmesi amacıyla “1001-Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Projelerini Destekleme Programı” kapsamında açılan “Spor Araştırmaları Çağrısı” için önemli bir viraj daha geçilmiş oluyor.